Τι να φάω μετά από ένα κακό hangover;

Ζαλάδα, πονοκέφαλος, αναστατωμένο στομάχι; 5 τροφές που θα βοηθήσουν στην ανακούφιση των δυσάρεστων συμπτωμάτων.

hangover - μεθύσι iStock

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Ήπιες λίγο παραπάνω γιατί ένιωσες πως το αντέχεις, γιατί το κέφι είχε ανάψει, γιατί μέχρι χθες έμοιαζε σαν την πιο λαμπρή ιδέα που είχες ποτέ. Fast forward στο σήμερα και ο πονοκέφαλος και το βαρύ κεφάλι δεν λένε να σε εγκαταλείψουν από τη στιγμή που γίνατε "φίλοι".

Όπως γνωρίζουμε το αλκοόλ σε συνδυασμό με κακή διατροφή μπορεί να οδηγήσει στην κατάρρευση του σακχάρου, με αποτέλεσμα να νιώθουμε κόπωση και ζαλάδα. Από την άλλη, το συκώτι και τα νεφρά δυσκολεύονται να μεταβολίσουν τη μεγάλη ποσότητα του αλκοόλ, οδηγώντας μας σε συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα και κατ' επέκταση στην αφυδάτωση.

Δυστυχώς δεν μπορείς να γυρίσεις τον χρόνο πίσω και να πιεις λιγότερο, ούτε υπάρχει κάποιο φάρμακο που να σε κάνει απολύτως καλά. Ωστόσο, μπορείς να δοκιμάσεις τις παρακάτω τροφές που θα βοηθήσουν στην ανακούφιση των δυσάρεστων συμπτωμάτων. 

Μπανάνα

Δεδομένου ότι ύστερα από την κατανάλωση αλκοόλ ενδέχεται να έχει πέσει το κάλιο στον οργανισμό σου, προκειμένου να το αναπληρώσεις μπορείς να φας μια μπανάνα, που είναι πλούσια σε κάλιο, ενώ περιλαμβάνει φυτικές ίνες και ζάχαρη, συστατικά που θα βοηθήσουν να προωθηθεί η διαδικασία της πέψης. 

Πατάτες στον φούρνο

Μετά από ένα βαρύ μεθύσι, είναι επόμενο να θελήσεις να φας junk food, κάτι που καλύτερα να αποφύγεις καθώς τα τηγανητά και τα πικάντικα πρέπει να αποφεύγονται. Ωστόσο, προκειμένου να καλύψεις τη λιγούρα σου μπορείς να ετοιμάσεις πατάτες στη φριτέζα αέρος ή στον φούρνο, που θα σου δώσει στον οργανισμό σου τον υδατάνθρακα που αποζητάς αλλά με τον πιο υγιεινό τρόπο. 

Αυγά

Αποτελούν μία καλή επιλογή για την επόμενη ημέρα και μία αφορμή για ένα πλούσιο brunch. Απόφυγε τη ζάχαρη και τα λιπαρά και προτίμησε τα αυγά που θα καταλαγιάσουν τα συμπτώματα της ζαλάδας, ενισχύοντας τη βιταμίνη B και την πρωτεΐνη στο αίμα σου. 

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι ιδανικό για ένα ταλαιπωρημένο στομάχι, αποφεύγοντας το επόμενο πρωί τον καθιερωμένο καφέ σου. Ειδικότερα, τα ροφήματα με υψηλά επίπεδα καφεΐνης ενδέχεται να χειροτερέψουν την κατάστασή σου. Παράλληλα, σύμφωνα με μία έρευνα το πράσινο τσάι αποδείχθηκε πως ήταν ένα από τα μη αλκοολούχα ροφήματα που επιτάχυναν τον μεταβολισμό του αλκοόλ. 

Βρώμη

Για αρκετούς η βρώμη αποτελεί την καλύτερη επιλογή της επομένης ενός κακού hangover. Ο λόγος; Η βρώμη περιλαμβάνει αρκετά θρεπτικά συστατικά που χάνονται από το σώμα μετά την κατανάλωση αλκοόλ. Ειδικότερα, η βρώμη περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, βιταμίνες Β, ενώ παρέχει αντιφλεγμονώδη δράση.

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i