Γιατί πρέπει να καθόμαστε στο έδαφος για 30 λεπτά την ημέρα

Η εν λόγω συνήθεια θα κάνει τεράστια διαφορά στο σώμα σου.

καθόμαστε στο έδαφος iStock

Ξέρουμε τι σκέφτεσαι: "Κάθομαι ήδη 8+ ώρες τη μέρα στο γραφείο, τι καλό θα αλλάξει αν κάτσω 30 λεπτά παραπάνω, και δη στο πάτωμα;" Εύλογα απορείς. Μπορεί η καθιστική ζωή να έχει αποδειχθεί ως επιβλαβής για την υγεία του ανθρώπου, όμως το να κάθεσαι στο πάτωμα δεν έχει καμία σχέση με την καμπουριασμένη στάση που οι περισσότεροι από εμάς διατηρούν στην εργασία τους.

Τι κερδίζεις όταν κάθεσαι στο πάτωμα

Αρχικά, όταν κάθεσαι στο δάπεδο απαιτείται να ενεργοποιήσεις όλους τους μύες του κορμού σου, προκειμένου να κρατήσεις ίσια την πλάτη σου. Σύμφωνα με το βιβλίο Built to Move και τους experts στην κινητικότητα, Juliet Starrett και Kelly Starrett, όταν αυτό γίνεται συστηματικά, δηλαδή κάθεσαι αθροιστικά μέσα στη μέρα σου για τουλάχιστον 30 λεπτά στο πάτωμα σε τακτικό βαθμό, τότε μπορείς να αποκομίσεις πάρα πολλά οφέλη. 

Οι καθιστές θέσεις είναι πράγματι ικανές να αποκαταστήσουν τη λειτουργία του ισχίου και της μέσης, να τεντώσουν τους ιστούς στους οπίσθιους μηριαίους και τις γάμπες και να αυξήσουν την "κινητική ικανότητα" του ατόμου, ένας όρος που περιγράφει τον βαθμό κίνησης ενός ατόμου σε μια δεδομένη στιγμή. Για παράδειγμα, όπως έχουν αποδείξει έρευνες, η κινητική ικανότητα του μέσου Αμερικανού έχει δεχτεί πλήγμα τα τελευταία χρόνια, και αυτός είναι λίγο πολύ ο λόγος που πονάει η πλάτη όλων μας.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i