Περιστασιακή δυσκοιλιότητα: Πώς να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά το δυσάρεστο σύμπτωμα

Η λύση έρχεται σε μορφή μαρμελάδας και ακούει στο όνομα ΤΑΜΑRINE®.

χαρούμενη γυναίκα δυσκοιλιότητα iStock

Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να ξεκινήσεις τη συζήτηση σχετικά με τη δυσκοιλιότητα, καθώς είναι κατανοητό πως κανείς δεν θέλει να μιλάει για τα προβλήματα τουαλέτας. Ωστόσο, με το που συζητάμε κάτι, σταματά κατά κάποιο τρόπο να είναι πρόβλημα, ενώ μέσω της δύσκολης αυτής "κουβέντας” μπορεί να δώσουμε κουράγιο ή λύσεις σε ανθρώπους που ενδέχεται μέχρι τώρα να μην γνώριζαν πώς να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας.

Όπως γνωρίζουμε, η δυσκοιλιότητα δεν αποτελεί νόσο, αλλά ένα σύνολο συμπτωμάτων που οφείλεται σε διάφορους παράγοντες και συνδέεται με τις κενώσεις του εντέρου που διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Σύμφωνα με την επιστήμη, ως δυσκοιλιότητα εννοούμε την αφόδευση που συμβαίνει λιγότερες από 2-3 φορές την εβδομάδα, η οποία συνοδεύεται από πόνο και καταπόνηση, όπως και άλλα συμπτώματα.

Και ενώ για κάποιους αποτελεί χρόνιο πρόβλημα, υπάρχουν και εκείνοι που εμφανίζουν ξαφνικά περιστασιακή δυσκοιλιότητα ως αποτέλεσμα (συνήθως) αλλαγών στις διατροφικές συνήθειες, άγχους και στρες ή αλλαγής στον τρόπο ζωής.

Αντιμετώπιση δυσκοιλιότητας με φυσικό τρόπο

Προτού προβείς σε οποιαδήποτε ενέργεια επίλυσης του προβλήματος που αντιμετωπίζεις, οφείλεις να δεις τι είναι αυτό που μπορεί να αλλάξεις ή σε τι θα μπορούσες να το αποδώσεις. Από την άλλη, το να υιοθετήσεις νέες υγιεινές συνήθειες όπως ημερήσιο περπάτημα – για την κινητικότητα του εντέρου-, ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, χωρίς επεξεργασμένες τροφές, αλλά και αύξηση της ποσότητας νερού που καταναλώνεις ημερησίως, ενδέχεται να βοηθήσουν την κατάστασή σου. Αν όμως δεν δεις κάποια αλλαγή στη συχνότητα των κενώσεών σου, με τη δυσκοιλιότητα να επιμένει, πρέπει να έρθεις σε επαφή με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σου σου, ο οποίος θα σε καθοδηγήσει για το ποια είναι η ιδανικότερη φαρμακευτική αγωγή για σένα.

Οι επιλογές σε φάρμακα

Ανάλογα με την κατάστασή σου, ο ειδικός θα σε κατευθύνει σε μία συγκεκριμένη κατηγορία που ταιριάζει με τα συμπτώματά σου. Ειδικότερα, για τη δυσκοιλιότητα διατίθενται 4 κατηγορίες φαρμάκων: α) αυξάνοντα τον όγκο των κοπράνων, β) μαλακτικά των κοπράνων, γ) αλατούχα και ωσμωτικώς δρώντα και δ) διεγείροντα την εντερική κινητικότητα.

Στην τελευταία κατηγορία πιθανώς να σε παραπέμψει ο ειδικός αν βιώνεις συμπτώματα περιστασιακής & έντονης δυσκοιλιότητας, καθώς τα φάρμακα αυτά λειτουργούν με το να διεγείρουν την εντερική κινητικότητα (τη σύσπαση δηλ. των εντερικών μυών), κυρίως του παχέος εντέρου και να μειώνουν την απορρόφηση ύδατος και ηλεκτρολυτών.

ΤΑΜΑRINE®: θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση

Αν την περίοδο αυτή δυσκολεύεσαι με την τουαλέτα, ίσως ήρθε η στιγμή να δοκιμάσεις το , ΤΑΜΑRINE®, τη μαρμελάδα που θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση. Να σημειωθεί πως δεν μιλάμε για μία κανονική μαρμελάδα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να τη συγχέουμε με το γνωστό τρόφιμο. Μπορεί να έχει τη μορφή μιας συμβατικής μαρμελάδας (και μάλιστα είναι το μόνο υπακτικό με αυτή τη μορφή), ωστόσο πρόκειται για ένα φαρμακευτικό προϊόν φυτικής προέλευσης, για το οποίο όμως δεν απαιτείται ιατρική συνταγή. Το εν λόγω μη συνταγογραφούμενο φάρμακο είναι κατάλληλο σε περιπτώσεις περιστασιακής δυσκοιλιότητας, γεγονός που μαρτυρά πως η χρήση του οφείλει να είναι βραχυχρόνια, ενώ οφείλουμε να σημειώσουμε πως έχει χρησιμοποιηθεί ευρύτατα για περισσότερα από 40 χρόνια στην αντιμετώπιση του προβλήματος της αδυναμίας κενώσεων.

tamarine

To TAMARINE® περιέχει Σέννα (γνωστή και ως Φύλλα Αλεξανδρείας), ένα φυτικό, παραδοσιακό συστατικό που -σε συνδυασμό με τον περιεχόμενο ταμάρινδο- αποδεδειγμένα δρα κατά της δυσκοιλιότητας. Περιέχει επιπλέον και κορίανδρο που μαζί με τον  ταμάρινδο, καταπραΰνει τους σπασμούς και τον τοπικό πόνο. 

Μία με δύο κουταλιές του γλυκού είναι η ιδανική ποσότητα για τα καλύτερα αποτελέσματα, την οποία μπορείς να λάβεις 2-3 φορές μέσα στην εβδομάδα.

To TAMARINE® θα το βρεις στα φαρμακεία.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://tamarine.gr/

Και μην ξεχνάς: Επειδή πρόκειται για (μη συνταγογραφούμενο) φάρμακο, πριν το χρησιμοποιήσεις καλό είναι να διαβάσεις το φύλλο οδηγιών και να συμβουλευτείς τον γιατρό ή φαρμακοποιό σου.

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i