Η στιχουργός Όλγα Βλαχοπούλου διεγνώστη με καρκίνο του μαστού | Οι 5 πιο συχνές παρανοήσεις

Μία συγκινητική εξομολόγηση έκανε μέσω του προσωπικού της account στο Instagram η στιχουργός Όλγα Βλαχοπούλου, αποκαλύπτοντας ότι διεγνώσθη με καρκίνο του μαστού. Τι πρέπει να γνωρίζουμε;

ολγα βλαχοπούλου instagram | olga_vlachopoulou

"Μοναξιά μου Όλα", "Έπαψες αγάπη να θυμίζεις", "Η νύχτα δυο κομμάτια", "Θύμωσε απόψε η καρδιά", είναι τραγούδια που αγαπήσαμε, τραγουδήσαμε και έχει γράψει η στιχουργός Όλγα Βλαχοπούλου, η οποία διεγνώσθη με καρκίνο στο στήθος.

Εκτιμάται ότι μία στις εννέα Ευρωπαίες θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στη ζωή της. Όσο πιο ενημερωμένες είμαστε, τόσο πιο πιθανό είναι να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά τη νόσο. Μάθε ποιες είναι οι πιο συχνές παρανοήσεις για τον καρκίνο του μαστού

Η ανάρτηση της Όλγας Βλαχοπούλου μετά τη διάγνωσή της με καρκίνο

 

"”Η πρόληψη σώζει ζωές”. Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει αυτή τη φράση και τις περισσότερες από αυτές τη προσπερνάμε γιατί δεν είναι ίσως κάτι που μας αφορά ή γιατί δεν δίνουμε τη πρέπουσα σημασία! Μέχρι να "χτυπήσει” η ασθένεια και τη δική μας πόρτα! Για καλή μου τύχη και το εννοώ μετά από τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο που έκανα, διαγνώστηκα με καρκίνο στο στήθος! Ευτυχώς σε αρχικό στάδιο!

Μετά το πρώτο σοκ και ένα τραμπολίνο συναισθημάτων, όπως φόβο, αγωνία και κυρίως με τη σκέψη μου στα παιδιά μου κολλημένη συνεχώς! Βλέπεις δεν είναι μόνο ο αγώνας που έχεις να δώσεις για εσένα αλλά και η αγωνία σου για αυτούς που αγαπάς πολύ! "Όλα θα πάνε καλά”!! Η φράση αυτή ηχούσε στα αυτιά μου συνεχώς και αδιάλειπτα, μέχρι που ήμουν στο τέλος πεπεισμένη πως δεν μπορεί να γίνει αλλιώς! Χθες πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η επέμβαση στο Διαβαλκανικό! Έγινε η ογκεκτομή και περιμένουμε τα αποτελέσματα!

Σε μια ιδιαίτερη διαδικασία όπως αυτή αντιλαμβάνεσαι ίσως για πρώτη φορά τι σημαίνει "κύκλος αγάπης”. Από τον εξαιρετικό γιατρό μου Ιωάννη Νατσιόπουλο και την φανταστική ομάδα του, το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει το καλύτερο εαυτό του, μέχρι όλους αυτούς που εγώ ονομάζω φύλακες αγγέλους μου, την οικογένεια και τους φίλους που έγιναν οικογένεια. Που ο καθένας ξεχωριστά με έκανε να αισθανθώ το σπουδαιότερο άνθρωπο σε αυτό το κόσμο! Γιατί έτσι πρέπει να σε κάνουν να νιώθεις αυτοί που σε αγαπούν! Δεν είναι τυχαίο τελικά πως η αγάπη τα γιατρεύει όλα! Και αν όχι τα κάνει λιγότερο οδυνηρά!

Κορίτσια, υπέροχες μου γυναίκες να μη παραλείπετε το προληπτικό έλεγχο για κανένα λόγο! Μπορείτε να προλάβετε οτιδήποτε παρουσιαστεί!

Το ταξίδι μου στη νέα αυτή περιπέτεια δε τελείωσε ακόμα! Θα είναι όμως ένα ταξίδι γεμάτο γνώση! Και ήρθε να με κάνει πιο δυνατή και πιο ερωτευμένη ακόμα με τη ζωή! Και είναι τόσο ωραία πανάθεμά την!".

Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης

Καρκίνος του μαστού: Οι 6 πιο συχνές παρανοήσεις

  1. Ο καρκίνος του μαστού δεν αναπτύσσεται σε μέρες ή σε εβδομάδες! Υπάρχει πάντα χρόνος για να ζητηθεί μια δεύτερη γνώμη για τις θεραπευτικές επιλογές.
  2. Το ογκολογικό συμβούλιο πριν από την έναρξη της θεραπείας είναι πολύ σημαντικό και δε θα πρέπει να υποτιμάται. 
  3. Η σημασία της παθολογοανατομικής εξέτασης του όγκου είναι σημαντικά 
    Η συνολική θεραπευτική στρατηγική εξαρτάται από μια προσεκτικά πραγματοποιηθείσα και καλά τυποποιημένη παθολογοανατομική εξέταση σε 
    ένα έμπειρο εργαστήριο
  4. Μια δεύτερη γνώμη από ένα ανεξάρτητο εργαστήριο είναι μια καλή ιδέα, αν η πρώτη εξέταση έχει γίνει σε ένα εργαστήριο με περιορισμένη εμπειρία στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.
  5. Η εγκυμοσύνη είναι δυνατή μετά τον καρκίνο του μαστού, ιδιαίτερα αν οι ωοθήκες δεν έχουν καταστραφεί από κάποια χημειοθεραπευτικά φάρμακα, τα οποία είναι τοξικά γι’ αυτές. Αυτό χρειάζεται να συζητιέται από την αρχή με τις νέες γυναίκες που θέλουν να διαφυλάξουν τη γονιμότητά τους. Για τις γυναίκες που μένουν έγκυες μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας ούτε η εγκυμοσύνη αλλά ούτε και ο θηλασμός αυξάνουν την πιθανότητα υποτροπής. 

Καρκίνος του μαστού: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i