Τεμπελιά: Από τι κινδυνεύεις;

Η τεμπελιά θέτει 1,8 δισεκατομμύρια άτομα σε κίνδυνο προειδοποιεί ο ΠΟΥ.

γυναίκα και τεμπελιά istock

Η τεμπελιά θέτει περίπου 1,8 δισεκατομμύρια ενήλικες παγκοσμίως σε κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2, καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια, καρκίνο και άνοια.

Ο ΠΟΥ αναφέρει ότι πρέπει να κάνεις τουλάχιστον 2,5 ώρες μέτριας άσκησης κάθε εβδομάδα, δηλαδή 22 λεπτά την ημέρα, αλλά το 31% των ανθρώπων δεν το κάνουν.

Ο Dr. Rüdiger Krech, Διευθυντής Προαγωγής Υγείας στον ΠΟΥ, δήλωσε: "Η σωματική αδράνεια είναι μια σιωπηλή απειλή για την υγεία. Συμβάλλει σημαντικά στην επιβάρυνση των χρόνιων ασθενειών. Πρέπει να βρούμε νέους τρόπους για να παρακινήσουμε τους ανθρώπους να είναι πιο δραστήριοι".

Η απλή άσκηση που μειώνει σε 2 λεπτά το σάκχαρο στο αίμα

Τι έδειξε έρευνα

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο The Lancet Global Health, διαπίστωσε ότι το 19% των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου δεν ασκούνται αρκετά. Στις υγιείς χώρες κατατάσσεται η Σουηδία και η Γερμανία και χαμηλά βρίσκονται η Αγγλία, οι ΗΠΑ και η Γαλλία.

Τα δύο τρίτα των Βρετανών είναι υπέρβαροι και τα ποσοστά άνοιας, καρκίνου και διαβήτη τύπου 2 αυξάνονται.

Αυξήθηκαν τα επίπεδα αδράνειας

Η έκθεση του ΠΟΥ αναφέρει ότι τα επίπεδα αδράνειας αυξήθηκαν κατά 5% μεταξύ 2010 και 2022 και θα συνεχίσουν να αυξάνονται χωρίς δράση. Οι γυναίκες και οι άνω των 60 ετών ασκούνται συνήθως λιγότερο από τους άνδρες.

Ο Διευθυντής Προαγωγής Υγείας του ΠΟΥ, αναφέρει: "Αυτά τα νέα ευρήματα αναδεικνύουν μια χαμένη ευκαιρία για τη μείωση του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων και τη βελτίωση της ψυχικής ευεξίας μέσω της αυξημένης σωματικής δραστηριότητας".

Θέλεις να ζήσεις 3 χρόνια επιπλέον; Τόσα βήματα πρέπει να κάνεις τελικά, σύμφωνα με νέα έρευνα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i