5 -άχρηστα- πράγματα που κάνουμε όλοι για να προστατευτούμε από τα βακτήρια

Βακτήρια: Μήπως κι εσύ προσπαθείς να προστατευτείς από αυτά με τους λάθος- άχρηστους- τρόπους;

27.10.2018

εχεις διαβασει

5 -άχρηστα- πράγματα που κάνουμε όλοι για να προστατευτούμε από τα βακτήρια

4. Δε βγάζεις τα γάντια σου όταν πληκτρολογείς τον κωδικό στο ΑΤΜ

Τα μικρόβια θα μεταφερθούν έτσι στο γάντι και όχι στο χέρι σου…προς στιγμήν. Αλλά όταν χρησιμοποιήσεις τα χέρια σου για να βγάλεις τα γάντια (ή ακουμπήσεις με τα γάντια το πρόσωπό σου) έρχεσαι και πάλι σε επαφή με αυτά.

Τα καλά νέα είναι ότι τα περισσότερα μικρόβια γρίπης πεθαίνουν μετά από μία ημέρα, οπότε αν αφήσεις τα γάντια σου να στεγνώσουν(αφού οτιδήποτε βρεγμένο αποτελεί γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων) δε θα ανησυχείς ότι κουβαλάς μαζί σου μέρα παρά μέρα τα μικρόβια.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μικρόβια τέλος! Και μακριά από σένα…

5.Δεν κάθεσαι στο κάθισμα της τουαλέτας

Ποιος θέλει να βάλει το γυμνό του σώμα εκεί που ξέρει ότι έχουν ακουμπήσει χιλιάδες άλλοι; Κανένας. Ωστόσο, μάθε ότι ακόμα και αν καθόσουν στη λεκάνη, αυτό δε θα σήμαινε ότι θα είχες αυξημένο κίνδυνο να πάθεις κάποια μόλυνση.

Η λεκάνη θα έπρεπε να είναι υπερβολικά μολυσμένη με εμετό και πραγματικά κακά προκειμένου να κολλήσεις κάποια ασθένεια. Αλλά, τουλάχιστον, όσο πιο μακριά βρίσκεσαι από τη λεκάνη, μπορεί να αποφύγεις τον κίνδυνο να πεταχτεί το νερό την ώρα που κάνεις την ανάγκη σου, το οποίο είναι πολύ αηδιαστικό.

Το συμπέρασμα: Η καλύτερη μέθοδος για να καταπολεμήσεις τα μικρόβια είναι να πλένεις καλά και για αρκετή ώρα τα χέρια σου, να χρησιμοποιείς αντισηπτικό και να τα κρατάς μακριά από τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σου.

[related id="58370"]

Περισσότερα από Υγεία

Best of network

#shapegreece