Διάρροια ή δυσκοιλιότητα εξαιτίας ταξιδιού;

Αντιμετώπισε τα ενοχλητικά συμπτώματα από δυσκοιλιότητα ή διάρροια στα ταξίδια

Διάρροια ή δυσκοιλιότητα εξαιτίας ταξιδιού;

Πρόβλημα διάρροιας στα ταξίδια!


... Ταξίδεψες στην Αφρική ή την Ασία

Από τις συχνές μορφές οξείας λοιμώδους διάρροιας είναι η λεγομένη «διάρροια των ταξιδιωτών». Το συχνότερο μικρόβιο είναι το Ε. Coli και ακολουθούν η Shigella, η Salmonella, και τα Campylobacter.

Αντιμετώπισέ το

  • Μην ξεχνάς να πίνεις υγρά! Τις πρώτες 24 ώρες δεν πρέπει να φας τίποτα παρά μόνο υγρά. Έχει μεγάλη σημασία η ενυδάτωση του οργανισμού. Επίσης, πιες γεράνι. Tα φύλλα και τα άνθη του άγριου γερανιού θεωρούνται αποτελεσματικά αντιδιαρροϊκά. Ρίξε 1/2 κ.γ. σε μισό ποτήρι νερό και πίνε 2-3 φορές την ημέρα.

  • Πέσε στα... μαλακά. Μετά το πρώτο 24ωρο φάε ένα μικρό γεύμα όπως λαπά ή φιδέ. Απόφυγε τελείως τα ωμά λαχανικά, τα φρούτα, τα τηγανητά, το γάλα και τον καφέ.

  • Φάε ένα μήλο: Η πηκτίνη που βρίσκεται στο μήλο βοηθούν στον έλεγχο της διάρροιας.



Πρόβλημα δυσκοιλιότητας στα ταξίδια!

 

Η αλλαγή του καθημερινού σου προγράμματος μπορεί να αποδιοργανώσει το έντερο και να αναστατώσει τη λειτουργία του.

Αντιμετώπισέ το

  • Φάε λάδι: Μία κουταλιά της σούπας ωμό ελαιόλαδο ή μέλι πριν κοιμηθείς μπορεί να βοηθήσει. Για καλύτερη λειτουργία του εντέρου πίνε το πρωί 1 ποτήρι χλιαρό νερό με μερικές σταγόνες λεμονιού.

  • Δοκίμασε κάποιο 100% φυσικό συμπλήρωμα με βότανα το οποίο βοηθά αποτελεσματικά στη σωστή και υγιή λειτουργία του εντέρου, που ενδεχομένως να διαταράσσεται από άγχος. Επίλεξε ένα που να περιέχει αλόη, κασκάρα, σένα, γλυκύριζα, γεντιανή, πικραλίδα, ράμνος ο αλπικός, μαρούβιο, μάραθος, ραβέντι.

 

Shape Tip: Να συμβουλεύεσαι πάντα το γιατρό αν η δυσκοιλιότητα διαρκεί περισσότερο από 3 εβδομάδες. Επίσης, αν στα κόπρανα παρατηρήσεις αίμα ή βλέννες ή αν έχεις εναλλαγές δυσκοιλιότητας και διάρροιας οι οποίες διαρκούν για εβδομάδες.

 

 

Συνεργάστηκαν οι Σπυρος Δ. Λαδάς, καθηγητής γαστρεντερολογίας, αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της European Society of Gastrointestinal Endoscopy και Τάσος Παπαλαζάρου, κλινικός διαιτολόγος- διατροφολόγος

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i