Δωρεάν ebook για το νεανικό διαβήτη

Ένας χαριτωμένος ήρωας, ο Παντεσπάνιους βοηθάει τα παιδιά με διαβήτη τύπου Ι να απομυθοποιήσουν τη νόσο και να ζήσουν μια εντελώς φυσιολογική ζωή.

kids

Ο διαβήτης τύπου 1 είναι μια αυτοάνοση νόσος που προσβάλει κάθε χρόνο 300 παιδιά και μπορεί να παρουσιαστεί από τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού αλλά και σε νεαρούς ενήλικες. Ωστόσο, εμφανίζει μια κορύφωση στην εμφάνισή του λίγο πριν πάει το παιδί σχολείο και μετά πάλι στην εφηβεία, εκεί όπου οι ορμόνες χορεύουν! Και παρότι εάν δεν ρυθμιστεί είναι μια σοβαρή ασθένεια, ο νεανικός διαβήτης δεν θα πρέπει να κρατάει το παιδί –ή και την οικογένεια- στο περιθώριο.

Τα παιδιά με διαβήτη είναι παιδιά σαν τα άλλα και δεν θα πρέπει να απομονώνονται επειδή ο δάσκαλος, οι άλλοι γονείς ή οι συμμαθητές δεν ξέρουν πώς να τα αντιμετωπίσουν.

Επειδή η ενημέρωση της οικογένειας και του σχολικού περιβάλλοντος είναι βασικό στοιχείο για να μπορεί το παιδί με διαβήτη τύπου 1 να ζει μια φυσιολογική ζωή –όπως και πρέπει, άλλωστε- η Sanofi Ελλάδας βάζει έναν σημαντικό στόχο: Την έγκυρη ενημέρωση για τον διαβήτη τύπου 1, γνωστό και ως νεανικό διαβήτη, και την απομυθοποίησή του.

Αυτή είναι η κεντρική ιδέα πίσω τη δημιουργία του βιβλίου «Ο Παντεσπάνιους κι εγώ – Το ημερολόγιο ενός παιδιού με σακχαρώδη διαβήτη», του βραβευμένου συγγραφέα παιδικών και εφηβικών βιβλίων Φίλιππου Μανδηλαρά και σε εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια καθώς και της θεατρικής διασκευής του, που απευθύνονται και τα δύο σε παιδιά από την τετάρτη δημοτικού μέχρι τις πρώτες τάξεις του γυμνασίου.

Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση στα σχολεία, γι’ αυτό και το “πακέτο” της Sanofi , που εκτός από το βιβλίο και τη θεατρική διασκευή περιλαμβάνει ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για τους δασκάλους, έχει ήδη αρχίσει να αποστέλλεται σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας μας. Η πρωτοβουλία αυτή έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) ώστε όλες οι πληροφορίες που δίνονται μέσα από το “πακέτο” να είναι επιστημονικά σωστές.

Κατέβασέ το: Το βιβλίο "Ο Παντεσπάνιους κι εγώ - Το ημερολόγιο ενός παιδιού με σακχαρώδη διαβήτη", η θεατρική του διασκευή και το ενημερωτικό υλικό για τους εκπαιδευτικούς είναι διαθέσιμα και μπορείς να τα κατεβάσεις δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή στον ιστότοπο  www.kalikardia.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i