Πρόλαβε την ιγμορίτιδα πριν εμφανιστεί

Αν δεν κινηθείς άμεσα, η ζαλάδα και ο πονοκέφαλος που συνήθως προξενεί η ιγμορίτιδα μπορεί να σου κάνουν τη ζωή δύσκολη. Γιατί να μην το αποφύγεις;

shutterstock345499520 By NinaMalyna

«Οι πονοκέφαλοι και οι ζαλάδες είναι οι λόγοι που για την ιγμορίτιδα πρέπει να αναζητάμε διάγνωση στο αρχικό στάδιο και να μας χορηγείται η κατάλληλη θεραπεία» εξηγεί ο ωτορινολαρυγγολόγος Στέφανος Ανδριώτης.

Η φλεγμονή εμφανίζεται συνήθως κατά τους υγρούς μήνες του χειμώνα, έπειτα από κρυολόγημα ή συνάχι που επιμένει.

Συγκεκριμένα, η ιγμορίτιδα  δημιουργείται στους παραρρίνιους κόλπους που βρίσκονται κοντά στην περιοχή της μύτης και άρα είναι πολύ εύκολο οι φλεγμονές της να περάσουν στις παραρρίνιες κοιλότητες, αν δε ληφθεί η κατάλληλη αντιμετώπιση.

Στα αίτια δημιουργίας της, όμως, περιλαμβάνονται και τα προβλήματα στα δόντια. Όπως επισημαίνει η χειρουργός-οδοντίατρος Έφη Κωστάρα, «αν τα δόντια της άνω γνάθου έχουν τερηδόνα που δεν έχει αντιμετωπιστεί έγκαιρα, με αποτέλεσμα να έχει σχηματιστεί κύστη ή απόστημα, είναι εύκολο να προκληθεί ιγμορίτιδα, η οποία μάλιστα χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα επικίνδυνη και επίμονη, επειδή τα μικρόβια στην περιοχή είναι πολύ ανθεκτικά».

«Εάν, λοιπόν, αντιληφθείς πράσινα παχύρρευστα υγρά στη μύτη και πονοκεφάλους ή πόνο κάτω από τα μάτια που γίνονται ολοένα και πιο έντονοι, μην το καθυστερήσεις άλλο», συμβουλεύει ο Στέφανος Ανδριώτης.

Ο γιατρός, με τη συντηρητική αγωγή που θα σου συστήσει, θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς γρήγορα από τα συμπτώματα προτού το πρόβλημα γίνει χρόνιο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i