Τσεκ απ: Κάθε πότε κάνεις εξετάσεις υγείας;

Είσαι συνεπής στα ραντεβού σου με το γιατρό; Δες κάθε πότε πρέπει να κάνεις το τσεκ απ με τις απαραίτητες εξετάσεις υγείας!

07.05.2012

εχεις διαβασει

Τσεκ απ: Κάθε πότε κάνεις εξετάσεις υγείας;

Για να είσαι σίγουρη ότι είσαι συνεπής στα ραντεβού με την υγεία σου, φτιάξε μόνη σου ένα πλάνο με τις βασικές εξετάσεις υγείας που πρέπει να κάνεις. Δίπλα από κάθε εξέταση σημείωσε πότε ήταν η τελευταία σου επίσκεψη στο γιατρό και ακριβώς δίπλα προγραμμάτισε την επόμενη, βάσει των οδηγιών που ακολουθούν. Έτσι, θα είσαι σίγουρη πως ακόμη κι αν εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα, εσύ θα το εξακριβώσεις σε πρώιμο στάδιο και θα μπορέσεις να το αντιμετωπίσεις.

Αυτές είναι οι εξετάσεις υγείας που θα πρέπει να κάνεις τακτικά:

Οδοντική εξέταση

Φρόντισε κάθε 6 μήνες να επισκέπτεσαι τον οδοντίατρό σου για εξέταση και καθαρισμό.

Γυναικολογική εξέταση

Μην ξεχνάς το ραντεβού σου με το γυναικολόγο μία φορά το χρόνο για τεστ Παπανικολάου και κολπική εξέταση.

Ενδοκρινολογική εξέταση

Κάθε χρόνο με το ετήσιο check up σου έλεγξε και τις τιμές του θυρεοειδούς αδένα με εξετάσεις αίματος και επισκέψου έναν ενδοκρινολόγο, ο οποίος θα ψηλαφίσει το λαιμό σου για να διαγνώσει πιθανή διόγκωση του θυρεοειδούς αδένα.

Παθολογική εξέταση

Ζήτησε από τον παθολόγο σου να σου μετρήσει την πίεση και επανάλαβε την ίδια διαδικασία κάθε 2 χρόνια. Το ίδιο πρέπει να κάνεις και με τη χοληστερόλη σου. Τσέκαρε τις τιμές της κάνοντας μια εξέταση αίματος κάθε 2 χρόνια.

Εξέταση μαστού

Αν και οι οδηγίες ποικίλλουν, η Αμερικάνικη Εταιρία Καρκίνου συστήνει σε όλες τις γυναίκες που έχουν φτάσει τα 40 να κάνουν ετησίως μαστογραφία.

Οφθαλμολογική εξέταση

Εάν φοράς γυαλιά ή αντιμετωπίζεις κάποιο οφθαλμολογικό πρόβλημα, επισκέψου τον οφθαλμίατρό σου κάθε 2 χρόνια.

[related id="2007"]

Περισσότερα από Υγεία

Best of network

#shapegreece