Μήπως δυσκολεύεσαι να πας στην τουαλέτα στην δουλειά; Δεν είσαι η μόνη!

Δυσκολεύεσαι κι εσύ να πας στην τουαλέτα στη δουλειά ή σε δημόσιο χώρο; Έρευνα μελέτησε τη δυσκολία στη συμπεριφορά μας και μας έχει νέα...

na-pas-toulaeta

Για να είμαστε ειλικρινείς, το να θέλεις να κάνεις την ανάγκη σου σε δημόσια τουαλέτα μπορεί να σου προκαλέσει άγχος. Σύμφωνα μάλιστα με νέα έρευνα, οι περισσότεροι από τους μισούς αρνούνται να αφοδεύσουν σε κάποια άλλη τουαλέτα εκτός από αυτήν του σπιτιού τους.

Η εταιρεία υγιεινής  Vectair Systems  μελέτησε τη σχετική συμπεριφορά 59 ενηλίκων στην Αμερική και 103 στην Αγγλία καθώς και τις πηγές της αμηχανίας τους.

Εν συντομία, δεν είσαι η μόνη που νιώθει άγχος όταν πρέπει να κάνει την ανάγκη της έξω από το σπίτι, αφού 52% και 56% των ανθρώπων σε κάθε χώρα αντίστοιχα νιώθει το ίδιο άβολα με εσένα. Και αποδεικνύεται ότι οι γυναίκες νιώθουν περισσότερη ντροπή από τους άνδρες όταν πρέπει να χρησιμοποιήσουν κάποια δημόσια τουαλέτα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, τα πιο τρομακτικά μέρη για να κάνεις αυτή τη «δουλειά» είναι ο χώρος εργασίας, το σπίτι ενός φίλου, εστιατόρια, μπαρ και μέρη όπου υπάρχει μία μόνο τουαλέτα.

Το άγχος μάλιστα είναι τόσο μεγάλο που το ένα τρίτο των ενηλίκων στην Αμερική αρνείται να αφοδεύσει στη δουλειά, εκτός και αν πρόκειται για επείγουσα ανάγκη. Από την άλλη, στην Αγγλία 41% των ανθρώπων θεωρεί την τουαλέτα του γραφείου απαγορευμένη ζώνη για τα κακά, εκτός και αν είναι ανάγκη.

Αν και επρόκειτο για μία πολύ μικρή μελέτη, ο φόβος αυτός είναι μάλλον πιο γενικός.

Οι μυρωδιές και οι ήχοι της απέκκρισης είναι πράγματα αναπόφευκτα και ποιος θέλει να γνωρίζει όλο το γραφείο τις συνήθειες που έχει στην τουαλέτα και την υγεία του πεπτικού συστήματος;

Και πάλι, όταν νιώθεις ότι πρέπει να πας στην τουαλέτα, θα πρέπει να πας στην τουαλέτα. Την επόμενη φορά που θα σου έρθει η ανάγκη μετά από μία πρωινή κούπα καφέ, να θυμάσαι ότι δεν είσαι η μόνη- όλοι πρέπει να κάνουν κακά τους κάποια στιγμή και σίγουρα κανενός δεν έχουν μυρωδιά τριαντάφυλλο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i