Τα μικρόβια στον χώρο εργασίας βρίσκονται αλλού..

Ποια είναι τα πιο βρώμικα μέρη στο γραφείο;

19.06.2012

εχεις διαβασει

Τα μικρόβια στον
χώρο εργασίας
βρίσκονται αλλού..

Αν μέχρι τώρα θεωρούσες ότι το πιο βρώμικο μέρος στον  εργασιακό χώρο είναι η τουαλέτα, είναι καιρός να αναθεωρήσεις, αφού μια νέα μελέτη δείχνει ότι υπάρχουν πιο μολυσμένα μέρη. 

Ο Dr. Charles Gerba, επικεφαλής της έρευνας και καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, απολύμανε 4.800 επιφάνειες σε εργασιακούς χώρους, ενώ παράλληλα τις εξέταζε για τριφωσφορική αδενοσίνη (ένα κοινό μόριο που βρίσκεται σε βακτήρια και μούχλα). Αν το σκορ του ποσοστού της  τριφωσφορικής αδενοσίνης ήταν μέχρι 100, οι επιφάνειες κρίνονταν καθαρές. Αν όμως έφτανε το 300 και παραπάνω, κρίνονταν επικίνδυνα βρώμικες.

Ο νιπτήρας και η βρύση ήταν στην κορυφή της λίστας, με το 75% της επιφάνειας να καλύπτεται από βακτήρια. Όσο για το σφουγγάρι που χρησιμοποιούμε για το πλύσιμο των πιάτων, ήταν ασφυκτικά γεμάτο από E. coli. Ακολουθούσαν οι λαβές των φούρνων μικροκυμάτων, με το 48% να ξεπερνούν το 300 και στη συνέχεια πληκτρολόγια, λαβές ψυγείων και το κουμπί στους ψύκτες.

Την επόμενη φορά που θα βγάλεις το ταπεράκι σου από το ψυγείο, θα το ζεστάνεις στο φούρνο μικροκυμάτων και θα το τρως ενώ πληκτρολογείς, να είσαι πιο προσεκτική!

[related id="2864"]

Περισσότερα από Υγεία

Best of network

#shapegreece