Να κάνεις μπάνιο στην πισίνα; Τι δείχνει έρευνα από την ανάλυση του νερού

Μπάνιο στην πισίνα ή μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείς; Τι δείχνουν τα ευρήματα μελέτης σχετικά με τα βακτήρια σε πισίνες και θαλάσσια πάρκα;

Ξεκίνησαν οι ζέστες και η θάλασσα, η καθαρή θάλασσα δεν βρίσκεται κοντά σου. Δεν συμβαίνει το ίδιο με τις δημόσιες πισίνες ή ακόμα τις πισίνες στο ξενοδοχείο των διακοπών, τις οποίες τα παιδιά αλλά κι εσύ θα τιμήσεις.

Ή μήπως δεν πρέπει; Σύμφωνα με μελέτη του CDC (Center of Disease Control and Prevention) οι πισίνες μπορούν να φιλοξενήσουν πλήθος βακτηρίων, σωματικών υγρών, χημικών.

Σε ανάλυση δεδομένων από 84.187 πισίνες (θαλάσσια πάρκα και τζακούζι) στις ΗΠΑ, σχεδόν σε ποσοστό 80% από αυτά, αντιμετώπιζαν έστω έναν κίνδυνο για την υγεία. Ακόμα χειρότερα, 1 στις 8 εγκαταστάσεις τέτοιου τύπου, είχαν τέτοιες παραβιάσεις ασφάλειας και δημόσιας υγείας, που θα έπρεπε να σφραγιστούν.

Κι αν νομίζεις πως οι πισίνες που ελέχθησαν ήταν απομακρυσμένες κάνεις λάθος. Μιλάμε για δημοφιλείς προορισμούς οικογενειών στην Νέα Υόρκη, την Καλιφόρνια, το Τέξαςμ την Αριζόνα και τη Φλόριδα, τις οποίες επισκέπτεται τουλάχιστον το 40% του πληθυσμού των ΗΠΑ.

Το πιο συχνό πρόβλημα στις πισίνες ήταν το επίπεδο του ph, ο ελλιπής εξοπλισμός ασφαλείας για την αποφυγή πνιγμού και η ελλιπής συγκέντρωση των χημικών που είναι απαραίτητα για να εξοντωθούν τα βακτήρια.

Αν σκεφτείς μάλιστα πως το 58% των πισινών που ελέγχθηκε πριν 2 χρόνια, βρέθηκε θετικό σε E-coli, ενώ μαζί με τα κόκκινα μάτια και τον κνησμό δέρματος εξαιτίας υψηλού ποσοστού ούρων στις πισίνες, θα το σκεφτούμε αν επισκεφτούμε κάποια πισίνα.

Αν όμως υπάρχει πισίνα που εμπιστεύεσαι πως τηρεί τους κανόνες ασφαλείας, τι να κάνεις;

Κάνε οπωσδήποτε ντους πριν το κολύμπι για να φύγουν οι λοσιόν ή η βρωμιά που μπορεί να υπάρχει επάνω σου. Μην αμελήσεις να φορέσεις και στο παιδί σου και πάνα για κολύμβηση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i