Να γιατί οι γιορτές κάνουν καλό στην υγεία σου!

Παρέες, γέλια, συζητήσεις με φίλους και συγγενείς αυξάνουν τις πιθανότητες να ζήσεις πιο υγιής για πολλά πολλά χρόνια ακόμη!

2

Θα ήταν λογικό να σκεφτόμαστε ότι ο Δεκέμβριος είναι τόσο καλός για την υγεία μας όσο το μπέικον! Εξάλλου, αυτό που όλοι κάνουμε κυρίως είναι να καταναλώνουμε χιλιάδες έξτρα θερμίδες από κουραμπιέδες και μελομακάρονα, να πίνουμε πολύ περισσότερο αλκοόλ από ό,τι συνήθως και να αναβάλουμε όλες τις καλές συνήθειες που είχαμε υποσχεθεί πέρσι τέτοια εποχή στον εαυτό μας ότι θα ακολουθούσαμε για μετά τον Ιανουάριο!

Κι όμως, οι σχετικές έρευνες μάς ενημερώνουν ότι αυτές οι γιορτινές μέρες είναι πολύ ευεργετικές για την υγεία μας και μάλιστα για τρεις διαφορετικούς λόγους:

1ος λόγος: Περισσότερες κοινωνικές επαφές

1. Μίλα σε αγνώστους

Κάθε επιπλέον ώρα που περνάμε κάνοντας παρέα, γελώντας και συζητώντας με τους φίλους και τους συγγενείς μας αυτές τις μέρες αυξάνει τις πιθανότητες να ζήσουμε περισσότερο και να είμαστε πιο υγιείς.

Επιστήμονες μελέτησαν στοιχεία που προέκυψαν από 150 διαφορετικές έρευνες οι οποίες αφορούσαν τις κοινωνικές σχέσεις και την θνησιμότητα και διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι με τους πιο ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης σε σχέση με όσους έχουν τις πιο αδύναμες σχέσεις.

Το ποσοστό αυτό είναι ίσο με το όφελος που κερδίζουν οι μη καπνιστές σε σχέση με όσους καπνίζουν! Άλλη έρευνα βρήκε ότι η κοινωνική απομόνωση συνδέεται με αύξηση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων φλεγμονής στον οργανισμό.

Διάβασε περισσότερα στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i