Παθήσεις των αιμορροΐδων: Αυτή είναι η πιο σύγχρονη και ανώδυνη λύση

Πώς η laser αιμορροϊδοπλαστική δίνει ένα αναίμακτο τέλος στον καθημερινό εφιάλτη των αιμορροΐδων.

abdominal-pain-picture-id1128658877

Ευχαριστούμε τον Σπύρο Χ. Ανδρικόπουλο, χειρουργό, διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Λευκός Σταυρός The Athens Clinic (s-andrikopoulos.gr).

Oι παθήσεις των αιμορροΐδων είναι πολύ συχνές στο γενικό πληθυσμό, με τις στατιστικές να δείχνουν ότι ένας στους δύο ανθρώπους θα ταλαιπωρηθεί κάποια στιγμή στη ζωή του από αυτές. Γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται ως πάθηση του 21ου αιώνα και του δυτικού τρόπου ζωής.

Ο λόγος είναι ότι σχετίζεται άμεσα με καθημερινά προβλήματα που απασχολούν όλους, όπως το άγχος, η καθιστική ζωή, η έλλειψη άσκησης, η κακή διατροφή και η δυσκοιλιότητα.

Η ταλαιπωρία είναι συνήθως μόνιμη, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις μεσολαβούν διαστήματα με λιγότερα ή καθόλου συμπτώματα, μετά τα οποία ακολουθούν εξάρσεις. Πόνος, απώλεια αίματος, δυσκολίες στην τουαλέτα και στην υγιεινή της περιοχής είναι τα πιο συνήθη συμπτώματα που επιβαρύνουν σημαντικά την ποιότητα ζωής. Το μεγαλύτερο άγχος όμως παραμένει η ανησυχία για το ενδεχόμενο αυτά τα συμπτώματα και κυρίως η αιμορραγία να οφείλονται σε κάτι σοβαρότερο.

 Τέλος στον εφιάλτη του χειρουργείου

Παλαιότερα η αντιμετώπιση των αιμορροΐδων ήταν ταυτισμένη με επώδυνες χειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες απαιτούσαν μακρόχρονη αποχή από τις καθημερινές δραστηριότητες. Στις μέρες μας πλέον υπάρχει η τεχνολογία των lasers, των υπερήχων και των ραδιοσυχνοτήτων, που εξασφαλίζει γρήγορα, αναίμακτα και ανώδυνα αποτελέσματα και ταχεία αποκατάσταση με άμεση επάνοδο στις καθημερινές δραστηριότητες.

Η πιο εξελιγμένη και επαναστατική μέθοδος αντιμετώπισης όλων των βαθμών αιμορροϊδοπάθειας είναι η αιμορροϊδοπλαστική laser. Εφαρμόζεται με τη χρήση ειδικής γεννήτριας παραγωγής laser ελεγχόμενης εκπομπής και ειδικών οπτικών ινών υψηλής ακρίβειας. Αυτό καθιστά τη μέθοδο ασφαλή και αναίμακτη χωρίς να αφαιρείται καθόλου ιστός, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται ανώδυνη μετεγχειρητική πορεία. Επίσης, λόγω της ελάχιστης επεμβατικότητας, οι πιθανότητες επιπλοκών ελαχιστοποιούνται και τα ενδεχόμενα αποστημάτων ή βλάβης των σφιγκτήρων εκμηδενίζονται.

Ολιγόλεπτη επέμβαση με μέθη

Η ανώδυνη, γρήγορη και αναίμακτη τεχνική, η αποφυγή γενικής αναισθησίας και η έξοδος από το νοσοκομείο εντός ολίγων ωρών βοηθούν τον ασθενή να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητές του και στην εργασία του. Στην κλινική Λευκός Σταυρός The Athens Clinic λειτουργεί ένα πλήρες πρωκτολογικό τμήμα με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, που δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα μας να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με άριστα αποτελέσματα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i