Σε ποια χώρα παίρνουν τα περισσότερα αντικαταθλιπτικά (και πόσα παίρνουν οι Έλληνες);

Κι όμως! Το σε ποια χώρα κατοικείς, έχει μεγάλη σχέση με τον αριθμό των χαπιών που καταναλώνεις. Και όταν λέμε χάπια, μιλάμε για τα αντικαταθλιπτικά.

antikatathliptika

Στην ετήσια έκθεση με τίτλο  Health at a Glance 2015 (Η υγεία με μια ματιά για το 2015), το βλέμμα των ειδικών στράφηκε στην κατανάλωση χαπιών που έχει αυξηθεί. Συγκεκριμένα, σε ένα από τα κεφάλαια της έκθεσης γίνεται αναφορά στα αντικαταθλιπτικά χάπια και στους κατοίκουν συγκεκριμένων χωρών που τα καναταλώνουν περισσότερο σε σχέση με άλλες.

Σύμφωνα με το "Health at a Glance", η Ισλανδία φιγουράρει πρώτη στην λήψη αντικαταθλιπτικών ανά κάτοικο με την Αυστραλία και την Πορτογαλία να κλείνουν την τριάδα.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, στην Ισλανδία καταγράφεται η μεγαλύτερη κατανάλωση αντικαταθλιπτικών με 118 χάπια ανά 1000 κατοίκους την ημέρα, με την Αυστραλία να έπεται με 96 και την Πορτογαλία με 88.xores2.

Η Ελλάδα, παρά την κρίση και τα σκληρά μέτρα μπαίνει απλά στην εικοσάδα με 44 χάπια ανά ημέρα ανά χίλιους κατοίκους ενώ η Χιλή έχει τα χαμηλότερα ποσοστά σε κατανάλωση αντικαταθλιπτικών!

Οι μεγαλύτερες αλλαγές σε κατανάλωση αντικαταθλιπτικών βρέθηκαν στην Πορτογαλία και την Αυστραλία με την Ισλανδία να έπεται.

allages

Για τον ελληνικό πληθυσμό, που υπολογίζεται στα 11 εκατομμύρια, αναλογεί σχεδόν 1 πακέτο αντικαταθλιπτικά για κάθε ενήλικο!

Το 15,6% των γυναικών και το 9% των ανδρών πάσχουν από κατάθλιψη στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ), ενώ από το 2011 έως το 2013 η βαριά κατάθλιψη στον ελληνικό πληθυσμό έχει διπλασιαστεί.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i