Όλα τα νεότερα για τις θεραπείες για κιρσούς και ευρυαγγείες

Μπορείς να έχεις σε κάθε ηλικία όμορφα και υγιή πόδια; Φυσικά! Ενημερώσου για τα νεότερα για τις θεραπείες για κιρσούς και ευρυαγγείες.

πόδια κιρσοί ευρυαγγείες Zinkevych

Από τον Μάριο Βαλσάμη χειρουργό με εξειδίκευση στη φλεβολογία, μέλος του  Societe Francaise de Phlebologie και του American College of Phlebology

(www.valsamisveins.gr)

Οι κιρσοί και οι ευρυαγγείες είναι μια καλοήθης φλεβική πάθηση των άκρων. Παρότι όμως καλοήθεις, με το πέρασμα του χρόνου αυξάνεται το μέγεθος των φλεβών και δημιουργούνται ορατά σημάδια και ερεθισμοί. Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο αισθητικό. Στα αρχικά στάδια της φλεβικής νόσου οι κιρσοί και οι ευρυαγγείες προκαλούν μια αίσθηση βάρους και κούρασης στα κάτω άκρα ενώ εάν επιδεινωθεί η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρότερα προβλήματα, όπως η φλεβική ανεπάρκεια. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα πρόβλημα υγείας που αφορά τόσο τις γυναίκες όσο και τους άντρες. Τη λύση σε αυτό δίνουν οι νέες θεραπείες που έχουν στη διάθεσή τους οι ειδικοί.

Γιατί πρήζονται τα πόδια σου; Δες εδώ τα πιο συνηθισμένα «λάθη» και πώς θα τα ανακουφίσεις

Ενοχλήσεις στα πόδια; Κάλοι και φουσκάλες; Έτσι θα απαλλαγείς!

Σύγχρονες θεραπείες κιρσών

Μικροί ή μεγάλοι κιρσοί αντιμετωπίζονται με την υπερηχογραφικά καθοδηγούμενη σκληροθεραπεία με αφρό.

Η έγχυση των σκληρυντικών αφρών μέσα στους κιρσούς γίνεται ανώδυνα, με μικρές βελόνες με τη βοήθεια υπερήχων, στο ιατρείο. Μέσα σε λίγες επισκέψεις οι κιρσοί εξαφανίζονται και επιτυγχάνονται εντυπωσιακά αποτελέσματα, χωρίς περιορισμούς στις καθημερινές δραστηριότητες των ασθενών και χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση ελαστικών καλτσών. Η σκληροθεραπεία θεραπεύει, επίσης, και όλα τα μικρά

αντιαισθητικά φλεβίδια που συχνά συνοδεύουν τους κιρσούς, προσφέροντας  μια ολοκληρωμένη αισθητική θεραπεία.

Σε περιπτώσεις μεγαλύτερων κιρσών, ο γιατρός μπορεί επίσης να εφαρμόσει τη μέθοδο του ενδοφλεβικού laser ή ραδιοσυχνοτήτων (ablation).

Με τη βοήθεια μιας ίνας laser που κατευθύνεται από τους υπερήχους, καταστρέφεται η κεντρική «χαλασμένη» φλέβα που δημιουργεί τους κιρσούς. Ο ασθενής αμέσως μετά πηγαίνει σπίτι του περπατώντας και σε μία ή δύο ημέρες επιστρέφει στις καθημερινές του συνήθειες, ενώ μέσα σε λίγο καιρό οι κιρσοί βελτιώνονται ή εξαφανίζονται. Η μέθοδος είναι πιο επεμβατική από τη σκληροθεραπεία, εφαρμόζεται μόνο σε κλινική και απαιτείται τοπική αναισθησία.

Θεραπεία ευρυαγγειών

Οι ευρυαγγείες, είναι το πρώτο στάδιο φλεβικής νόσου, δεν είναι επικίνδυνες και συνήθως ενοχλούν μόνο αισθητικά. Η θεραπεία γίνεται στο ιατρείο και ανώδυνα. Με μικροσκοπικές βελόνες, ο γιατρός εγχέει στα φλεβίδια ειδικές σκληρυντικές ουσίες ή αφρό. Οι ευρυαγγείες απορροφώνται σύντομα και εξαφανίζονται.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i