Άφησες το ψυγείο ανοιχτό, δεν καθάρισες το air condition; Τι πρόβλημα υγείας σου δημιουργούν τα «λάθη» που κάνουμε όλοι στο σπίτι;

Ιδού τα επτά λάθη που μπορεί να κάνεις στο νοικοκυριό και να σου δημιουργούν πρόβλημα υγείας!

14.07.2019

Γράφει: Ελένη Δασκαλάκη

εχεις διαβασει

σπίτι καθαρό σπίτι υγιεινό σπίτι οικολογικό σπίτι

4. Ξέχασες (ουπς) ανοιχτό το ψυγείο ή την κατάψυξη όλη τη νύχτα.

Η μαμά που σου φώναζε να κλείνεις το ψυγείο, είχε ένα δίκιο: Όταν η θερμοκρασία μείνει στους 5 βαθμούς για περισσότερες από τέσσερις ώρες τα βακτήρια μπορεί να πολλαπλασιαστούν και τα τρόφιμα να αρχίσουν να χαλάνε, επισημαίνει ο Ben Chapman, Ph.D., ειδικός ασφάλειας τροφίμων στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα. Τσέκαρε το θερμόμετρο και πέταξε οτιδήποτε δείχνει ή μυρίζει περίεργα (ειδικά γαλακτοκομικά και κρέας). Η τροφική δηλητηρίαση δεν αξίζει τον κόπο!

Φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα: Να ποια να έχεις στο σπίτι σου

5. Αναβάλεις την επιδιόρθωση μιας διαρροής στο ταβάνι ή στον τοίχο σου

Δεν είναι η καλύτερη στρατηγική! Αντιμετώπισε ένα μικρό πρόβλημα σήμερα προκειμένου να προλάβεις κάτι μεγαλύτερο αύριο. Εάν τρέχει κάπου νερό προκαλείται διάβρωση στον τοίχο, καταστρέφεται η μπογιά και, το χειρότερο, αναπτύσσεται μούχλα, προειδοποιεί η Janna Tuck, M.D., εκπρόσωπος του Αμερικανικού Κολεγίου Αλλεργιών, Άσθματος και Ανοσολογίας.

Η μούχλα είναι σοβαρή υπόθεση καθώς μπορεί να πυροδοτήσει αναπνευστικά προβλήματα και αλλεργίες. Ακούς ή βλέπεις διαρροή; Ώρα να φέρεις έναν επαγγελματία για να αποφασίσει το επόμενο βήμα.

 

6. Αφήνεις τη βρομιά και τη γλίτσα να μαζεύονται στη ντουζιέρα σου

Όταν κάνεις καιρό να καθαρίσεις το μπάνιο, η μούχλα και οι μύκητες μπορεί να αποικίσουν τους αρμούς ανάμεσα τα πλακάκια και την κουρτίνα του μπάνιου ή τις άκρες της γυάλινης ντουζιέρας.

Αυτό μπορεί να σου προκαλέσει ρινίτιδα, σχολιάζει ο Gregor Reid, Ph.D., καθηγητής μικροβιολογίας και ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο. Τρίχες και άλλα υπολείμματα φράσσουν το νιπτήρα σου;

Το στάσιμο νερό μπορεί να γίνει φυτώριο για βακτήρια, προειδοποιεί ο Reid, παρότι δεν αποτελεί μεγάλο κίνδυνο αφού δεν το πίνεις! Και πάλι όμως, μπλιαχ, αν σκεφτείς ότι εκεί πλένεσαι!

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

Best of network

#shapegreece