Άφησες το ψυγείο ανοιχτό, δεν καθάρισες το air condition; Τι πρόβλημα υγείας σου δημιουργούν τα «λάθη» που κάνουμε όλοι στο σπίτι;

Ιδού τα επτά λάθη που μπορεί να κάνεις στο νοικοκυριό και να σου δημιουργούν πρόβλημα υγείας!

14.07.2019

εχεις διαβασει

σπίτι καθαρό σπίτι υγιεινό σπίτι οικολογικό σπίτι

4. Ξέχασες (ουπς) ανοιχτό το ψυγείο ή την κατάψυξη όλη τη νύχτα.

Η μαμά που σου φώναζε να κλείνεις το ψυγείο, είχε ένα δίκιο: Όταν η θερμοκρασία μείνει στους 5 βαθμούς για περισσότερες από τέσσερις ώρες τα βακτήρια μπορεί να πολλαπλασιαστούν και τα τρόφιμα να αρχίσουν να χαλάνε, επισημαίνει ο Ben Chapman, Ph.D., ειδικός ασφάλειας τροφίμων στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα. Τσέκαρε το θερμόμετρο και πέταξε οτιδήποτε δείχνει ή μυρίζει περίεργα (ειδικά γαλακτοκομικά και κρέας). Η τροφική δηλητηρίαση δεν αξίζει τον κόπο!

Φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα: Να ποια να έχεις στο σπίτι σου

5. Αναβάλεις την επιδιόρθωση μιας διαρροής στο ταβάνι ή στον τοίχο σου

Δεν είναι η καλύτερη στρατηγική! Αντιμετώπισε ένα μικρό πρόβλημα σήμερα προκειμένου να προλάβεις κάτι μεγαλύτερο αύριο. Εάν τρέχει κάπου νερό προκαλείται διάβρωση στον τοίχο, καταστρέφεται η μπογιά και, το χειρότερο, αναπτύσσεται μούχλα, προειδοποιεί η Janna Tuck, M.D., εκπρόσωπος του Αμερικανικού Κολεγίου Αλλεργιών, Άσθματος και Ανοσολογίας.

Η μούχλα είναι σοβαρή υπόθεση καθώς μπορεί να πυροδοτήσει αναπνευστικά προβλήματα και αλλεργίες. Ακούς ή βλέπεις διαρροή; Ώρα να φέρεις έναν επαγγελματία για να αποφασίσει το επόμενο βήμα.

 

6. Αφήνεις τη βρομιά και τη γλίτσα να μαζεύονται στη ντουζιέρα σου

Όταν κάνεις καιρό να καθαρίσεις το μπάνιο, η μούχλα και οι μύκητες μπορεί να αποικίσουν τους αρμούς ανάμεσα τα πλακάκια και την κουρτίνα του μπάνιου ή τις άκρες της γυάλινης ντουζιέρας.

Αυτό μπορεί να σου προκαλέσει ρινίτιδα, σχολιάζει ο Gregor Reid, Ph.D., καθηγητής μικροβιολογίας και ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο. Τρίχες και άλλα υπολείμματα φράσσουν το νιπτήρα σου;

Το στάσιμο νερό μπορεί να γίνει φυτώριο για βακτήρια, προειδοποιεί ο Reid, παρότι δεν αποτελεί μεγάλο κίνδυνο αφού δεν το πίνεις! Και πάλι όμως, μπλιαχ, αν σκεφτείς ότι εκεί πλένεσαι!

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

#shapegreece