Άφησες το ψυγείο ανοιχτό, δεν καθάρισες το air condition; Τι πρόβλημα υγείας σου δημιουργούν τα «λάθη» που κάνουμε όλοι στο σπίτι;

Ιδού τα επτά λάθη που μπορεί να κάνεις στο νοικοκυριό και να σου δημιουργούν πρόβλημα υγείας!

14.07.2019

εχεις διαβασει

σπίτι καθαρό σπίτι υγιεινό σπίτι οικολογικό σπίτι

7. Δεν καθαρίσεις το A/C

Ένα φραγμένο φίλτρο μπορεί να εμποδίσει την κυκλοφορία του αέρα, σπαταλώντας φρέον, δεν έχει όμως άμεσες συνέπειες για την υγεία σου. Εάν, βέβαια, είσαι ευαίσθητη στη σκόνη, να ξέρεις πως τα σκουπίδια μπορεί να κυκλοφορούν στον αέρα και να ερεθίζουν τους πνεύμονές σου κάθε φορά που το ανάβεις.

Καθάρισε με την ηλεκτρική σκούπα το φίλτρο και μετά βγες από το δωμάτιο για να μην εισπνεύσεις σωματίδια που μπορεί να ίπτανται.

Ένα πιο σοβαρό θέμα είναι η συνεχής διαρροή νερού ή η υγροποίηση επάνω ή γύρω από τη συσκευή (στα πτερύγια, για παράδειγμα) καθώς έτσι μπορεί να αναπτυχθεί μούχλα, προειδοποιεί η Sandra Hong, M.D., αλλεργιολόγος στην Κλινική Κλίβελαντ.

Σκούπισε καλά τα προβληματικά σημεία τουλάχιστον μία φορά το μήνα με χλωρίνη∙ αυτό θα εμποδίσει την εγκατάσταση της μούχλας.

8. Ξέχασες να κάνεις μπάνιο το σκυλάκι σου (ίσως παραπάνω από μία φορές)

Φαντάσου, για μια (αηδιαστική) στιγμή, να περπατάς ξυπόλυτη έξω στους δρόμους και να μην πλένεσαι σχεδόν ποτέ – κάπως έτσι είναι οι συνθήκες υγιεινής ενός βρόμικου σκύλου ή γάτας.

Τα περισσότερα όμως μικρόβια που μαζεύονται επάνω στους τριχωτούς μας φίλους δεν θα σε αρρωστήσουν, συμφωνεί η Linda Bruslind, Ph.D., μικροβιολόγος στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον. Κάνα δυο πράγματα όμως που αξίζουν την ανησυχία σου:

Εάν έχεις αλλεργίες, τα επιπλέον νεκρά κύτταρα των οικόσιτων ζώων μπορεί να σου προκαλέσει αλλεργίες∙ ενώ τα βακτηριακά υπολείμματα μπορεί να προσκολληθούν στο τρίχωμα, τη μύτη ή τα πατουσάκια του σκύλου, προκαλώντας σου στομαχικές διαταραχές εάν περάσουν στο πεπτικό σου.

Οπότε όταν αγκαλιάσεις το ζωάκι σου, και πριν αγγίξεις το πρόσωπό σου ή φας, βεβαιώσου ότι πλένεις και τα δικά σου …πατουσάκια!

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

#shapegreece