«Υποφέρω από τραυματισμό στον ώμο και στο γόνατο: Υπάρχει απλή και ανώδυνη λύση;» Ο ορθοπεδικός απαντά για την αρθροσκόπηση

Η αρθροσκόπηση από εξειδικευμένο ορθοπεδικό χειρουργό εγγυάται άμεση επαναφορά στις αθλητικές δραστηριότητές σου.

sportswoman-resting-picture-id914236566

Από τον Γρηγόριο Π. Αβραμίδη, ορθοπεδικό χειρουργό-αθλητίατρο Ιδιωτικών Θεραπευτηρίων «Υγεία» και «Μητέρα», με ιδιωτικά ιατρεία στο Μαρούσι και στη Χαλκίδα (grigoriosavramidis.gr).

Από τους πιο συχνούς τραυματισμούς που μπορεί να υποστεί ένα άτομο με ενεργή συμμετοχή σε σπορ και προπονήσεις γυμναστηρίου είναι η ρήξη των τενόντων στον ώμο και η ρήξη του μηνίσκου στο γόνατο.

«Μια ρήξη στους τένοντες του ώμου και συχνότερα στον υπερακάνθιο μπορεί να συμβεί είτε λόγω ενός οξέος τραυματισμού κατά την άσκηση, είτε λόγω χρόνιας εκφυλιστικής διαδικασίας στο πλαίσιο ενός συνδρόμου υπακρωμιακής πρόσκρουσης. Το κυριότερο σύμπτωμα μετά από μια τέτοια ρήξη είναι οξύς πόνος στην ευρύτερη περιοχή του ώμου κατά τη διάρκεια των κινήσεων και σε πιο προχωρημένες καταστάσεις κατά την ηρεμία και τον ύπνο. Επίσης, ο ασθενής χάνει σταδιακά τη δύναμή του στον ώμο και οι κινήσεις του ώμου περιορίζονται σημαντικά» τονίζει ο ορθοπεδικός χειρουργός Γρηγόριος Π. Αβραμίδης και συνεχίζει: «Από την άλλη, οι μηνίσκοι είναι δομές του γόνατος που αποτελούνται από κολλαγόνο, που σκοπό έχουν να απορροφούν και να ελαττώνουν τις πιέσεις που ασκούνται συνεχώς στην άρθρωση του γόνατος, προστατεύοντας τον αρθρικό χόνδρο. Όταν έπειτα από ένα επεισόδιο τραυματισμού προκληθεί ρήξη του μηνίσκου, δηλαδή διακοπή της συνέχειάς του, τα συμπτώματα είναι έντονος πόνος, οίδημα και περιορισμός της κίνησης του γόνατος».

Πώς η αρθροσκόπηση δίνει οριστικό τέλος στο πρόβλημα

«Και στις δύο περιπτώσεις η αρθροσκόπηση αποτελεί την πιο αποτελεσματική μέθοδο για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα και, παράλληλα, τη θεραπεία εκλογής σε ανθρώπους με έντονη δραστηριότητα. Πρόκειται για μια επέμβαση-ρουτίνας για έναν εξειδικευμένο ορθοπεδικό χειρουργό, με τον ασθενή να παραμένει λίγες μόνο ώρες στο νοσοκομείο. Κατά την αρθροσκόπηση δεν πραγματοποιούνται μεγάλες χειρουργικές τομές, παρά μόνο οπές λίγων χιλιοστών, μέσω των οποίων εισέρχονται στην άρθρωση μια ειδική κάμερα-αρθροσκόπιο και τα ειδικά αρθροσκοπικά εργαλεία. Έτσι, ο ορθοπεδικός χειρουργός μπορεί να δει το εσωτερικό της άρθρωσης σε μια οθόνη πολύ υψηλής ανάλυσης και στον ίδιο χρόνο να διορθώσει όλες τις βλάβες του ώμου ή του γόνατος. Με αυτό τον τρόπο έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα χωρίς νοσηλεία στο νοσοκομείο και οι ασθενείς επιστρέφουν πολύ γρήγορα στην καθημερινότητα και τις αθλητικές τους δραστηριότητες».

Διάβασε επίσης: Burpees και προβολές: Οι 2 κορυφαίες ασκήσεις στο σπίτι για γράμμωση σε γλουτούς και πόδια!

Διάβασε επίσης: Ασκήσεις στο νερό για δυνατά χέρια, σφιχτούς κοιλιακούς και σμιλεμένους γλουτούς για τη θάλασσα και την πισίνα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i