Σοκολατένιο μους σουφλέ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου [και με λιγότερη ζάχαρη από όση νομίζεις]

Πλούσια σοκολάτα σε κάθε κάθε μπουκιά. Είναι απλά το τέλειο σοκολατένιο γλυκό

Υλικά Συνταγής για 2 μερίδες

  • 100 γραμ. κουβερτούρα σοκολάτα
  • 1 κ.σ. (20 γρ.) βούτυρο
  • 2 κ.σ. (40 γρ.) ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

Για το εύκολο σουφλέ σοκολάτας, λιώνουμε πρώτα τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί. Το αποσύρουμε.

Χωρίζουμε τα αυγά. Χτυπάμε τα ασπράδια με 1 πρέζα αλάτι μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη, χτυπάμε ξανά να σφίξει η μαρέγκα και να γυαλίσει. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.

Διαλύουμε τους κρόκους στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγη μαρέγκα 1/3 και την διαλύουμε στη σοκολάτα. Τμηματικά προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε στα πυρίμαχα.

Ψήνουμε για 7’ στους 180 βαθμούς. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: Argiro.gr