5 τροφές που μαγειρεύεις λάθος

Βάζεις ντομάτα στη σαλάτα; Ξανασκέψου το!

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που μόνο αν τις μαγειρέψεις με συγκεκριμένο τρόπο θα λάβεις τα θρεπτικά συστατικά που έχουν να σου προσφέρουν. Αλλά αυτό το ήξερες. Ωστόσο, ίσως αγνοείς πως για μερικές τροφές ο πλέον καθιερωμένος τρόπος μαγειρέματος ή κατανάλωσης είναι τελικά και ο πιο λάθος.

5 τροφές που μαγειρεύεις λάθος:

Ντομάτες: Τις βάζεις ωμές μέσα στη σαλάτα; Λάθος.

Τι να κάνεις; Μαγείρεψε τες! Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Harvard, η θερμότητα και το λάδι θα κάνουν ευκολότερη τη διαδικασία απορρόφησης του λυκοπενίου. Άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2011 στην American Journal of Lifestyle Medicine υπέδειξε το λυκοπένιο ως συστατικό που προλαμβάνει το εγκεφαλικό, συγκεκριμένα είδη καρκίνου και ασθένειες που σχετίζονται με την καρδιά.