Η τεχνική για εύκολο ξεφλούδισμα αυγών

Τι να κάνεις όταν δυσκολεύεσαι να ξεφλουδίσεις τα βραστά αυγά.

Έχεις βράσει ένα υπέροχο αυγό, με σταθερό ασπράδι και χρυσαφί κρόκο, αλλά οι τελευταίες σου απόπειρες να το ξεφλουδίσεις δεν αποδίδουν γιατί αρνείται να αποχωριστεί το εξωτερικό του κέλυφος. Δοκίμασε ακόμα έναν τρόπο να το επιτύχεις και θα μας θυμηθείς.

Τι θα κάνεις διαφορετικά:

Αντί να βάλεις το αυγό σου σε παγωμένο νερό μέχρι να βράσει, περίμενε μέχρι να βράσει πρώτα το νερό και μετά τοποθέτησε το αυγό σου σε αυτό. Καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μία διαφορετική προσέγγιση από το κλασικό "ρίξε το αυγό στο νερό, άφησέ το να βράσει και μετά απομάκρυνε από τη φωτιά", αλλά αν το ξεφλούδισμα είναι η βασική σου μέριμνα θα πρέπει να μας εμπιστευθείς σε αυτό.

Να γιατί λειτουργεί η "καυτή αρχή":

Η επίδραση της μεγάλης ζέστης από την αρχή έχει σαν αποτέλεσμα τα λευκά μέρη των αυγών να δεθούν καλύτερα μεταξύ τους. Αντιθέτως, αν επιλέξεις την ""παγωμένη αρχή", τα ασπράδια του αυγού σου έχουν περισσότερο χρόνο να δεθούν με το κέλυφος, κάνοντας μετά την διαδικασία του ξεφλουδίσματος σκέτο μαρτύριο.