Δύο διάσημες συνταγές για να κάνεις τα καλύτερα αυγά μάτια που θα φας ποτέ

Πώς θα αναβαθμίσεις ένα ταπεινό πρωινό σε γαστρονομική εμπειρία

Τα τηγανητά αβγά σε όλες τους τις εκφάνσεις, από απλά μάτια μέχρι την πιο σύνθετη ομελέτα, αποτελούν challenge για τους μεγάλους σεφ. Υπάρχει μια φράση που αποτελεί συνώνυμο της ασχετοσύνης ή της ανοικοκυροσύνης: «Ούτε αβγό δεν μπορεί να τηγανίσει».

Προφανώς θεωρούμε ότι τα απλά αβγά μάτια απαιτούν το minimum των μαγειρικών δεξιοτήτων. Ας δούμε όμως, ποιο είναι το κοινό ζητούμενο στα απλά αβγά μάτια: το ασπράδι να έχει ψηθεί ανάλογα με τα γούστα καθενός και ο κρόκος να παραμένει χυμώδης. Οι πιο απαιτητικοί ίσως να προσθέσουν και την οπτική αρτιότητα του αποτελέσματος: το όλο σύνολο να γυαλίζει και το χρώμα του ζουμερού κρόκου να είναι ενιαίο κιτρινοπορτοκαλί και χωρίς στίγματα.

Τα τηγανητά αβγά σε όλες τους τις εκφάνσεις, από απλά μάτια μέχρι την πιο σύνθετη ομελέτα, αποτελούν challenge για τους μεγάλους σεφ κι έτσι ο καθένας προτείνει την προσωπική του λύση. Διάβασε μερικές και ύστερα απάντησε με ειλικρίνεια: «Αλήθεια, ξέρεις να τηγανίζεις αβγά;».

Δύο διάσημες συνταγές για αβγά μάτια

Δες τη συνέχεια στο askmen.gr