Στα 47 της χρόνια, η Ευαγγελία Ψάρρα "σπάει" ρεκόρ με την 6η συνεχόμενη συμμετοχή της σε Ολυμπιάδα

Η Ελληνίδα τοξότρια κατέκτησε μία θέση στα ρεκόρ του αθλήματος και γίνεται ένα ακόμα αξιοθαύμαστο πρότυπο για τις νεαρές γυναίκες στον αθλητισμό.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο ξεκινούν επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής με την τελετή έναρξης, όμως από τα ξημερώματα ξεκίνησαν ήδη οι πρώτες ελληνικές συμμετοχές. Από τις πρώτες αθλήτριες των ελληνικών αποστολών που μπήκαν στην κούρσα της διεκδίκησης μιας ακόμα μεγάλης νίκης, ήταν η Ευαγγελία Ψάρρα που συμμετείχε στον αγώνα του ατομικού της τοξοβολίας γυναικών και κατετάγη στην 44η θέση, καταγράφοντας νέα ρεκόρ στο άθλημα. 

Η Ευαγγελία, που στα 47 της χρόνια συμμετέχει σε μία ακόμα Ολυμπιάδα - την έκτη συνεχόμενη στην αθλητική πορεία της - έγραψε ιστορία για το επίτευγμά της αυτό. Η πρώτη της συμμετοχή ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000 και έκτοτε πήρε μέρος σε αυτούς το 2004, 2008, 2012, 2016 και φέτος. 


Παράλληλα, η τοξοβόλος από τη Θεσσαλονίκη μπήκε και στο βιβλίο με τα ρεκόρ του αθλήματος, αφού έγινε μόλις η τέταρτη αθλήτρια που έχει αγωνιστεί έξι φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τις Ιλάριο Ντι Μπούο, Ναταλία Βαλέεβα και Άλισο Γουίλιαμσον.



Μάλιστα, μέσα από μία ανάρτηση στο Twitter, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς είχε αναφέρει για το σπουδαίο ρεκόρ της Ελληνίδας πρωταθλήτριας: "Η Ευαγγελία Ψάρρα πήρε στο Προολυμπιακό τουρνουά στο Παρίσι το εισιτήριο για Τόκιο & ετοιμάζει βαλίτσες για την 6η της Ολυμπιάδα! Πίστη, επιμονή, δουλειά & ένα απίστευτο ρεκόρ, ισοφαρίζει την Κασούμη & τον Μπουντούρη σε Ολυμπιακές συμμετοχές. Μπράβο Ευαγγελία".