Λίλα Κουντουριώτη: "Πώς η άθληση έγινε η πιο ωραία συνήθεια μαζί με το παιδί μου"

Όταν οι (σούπερ)μαμάδες της διπλανής πόρτας φορούν τα αθλητικά τους, μπορούν τα πάντα.

Όταν οι (σούπερ) μαμάδες της διπλανής πόρτας φορούν τα αθλητικά τους, μπορούν τα πάντα. Μπορεί μια νέα μαμά να τα έχει όλα; Χρόνο με το μωρό της, αλλά και με τον εαυτό της και- κυρίως- το δεύτερο χωρίς τύψεις; Ευτυχώς, για μερικούς αυτό δεν αποτελεί δίλημμα, ούτε καν ζήτημα υπό διαπραγμάτευση, αλλά άκρως ρεαλιστικό και εφικτό δικαίωμα κάθε μαμάς, νέας και μη.

Συναντήσαμε τη Λίλα Κουντουριώτη με το μικρό Νίνο στο ΟΑΚΑ και μάθαμε όλα τα μυστικά για το πως μπορεί μια μαμά να απολαμβάνει το αγαπημένο της σπορ χωρίς να αποχωρίζεται το παιδί της;

Περίγραψε τον εαυτό σου με 5 λέξεις και πόσο σημαντικό είναι μια μαμά να προσέχει τον εαυτό της. Δραστήρια, ακούραστη, αγχώδης, δημιουργική, δεκτική στις προκλήσεις. Το πιο σημαντικό κατά τη δική μου άποψη στο ότι μία μητέρα πρέπει να προσέχει την φυσική της κατάσταση είναι το γεγονός ότι της δίνεται η δυνατότητα να κάνει κάτι προς όφελος του ίδιου της του εαυτού. Όταν λοιπόν νιώσει ότι είναι η ίδια ικανοποιημένη θα μεταδώσει την ικανοποίηση αυτή και στο παιδί της!

Πόσο σημαντική είναι η αθλητική παιδεία και η άσκηση για εσένα και πόσο αξία έχει να τη μεταλαμπαδεύσεις από μικρή ηλικία στο παιδί σου; Είναι κάτι που το προσπαθώ από την πρώτη μέρα που έγινα μητέρα. Δηλαδή να παίρνω τον γιο μου μαζί σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες έτσι ώστε να παραδειγματίζεται και να θέλει κι αυτός να λάβει ενεργό μέρος σε όλη αυτή τη διαδικασία. Στην ουσία δεν τον πιέζει κάτι αλλά γίνεται τρόπος ζωής εφόσον έχει λάβει ένα τέτοιο παράδειγμα. Πάντα αναζητούσα έξυπνους τρόπους για να εντάξω και το Νίνο στην καθημερινή μου προπόνηση! Γιατί εκτός από το να του περάσω αυτό τον τρόπο ζωής, είναι για μένα και ένας τρόπος να περάσω δημιουργικά χρόνο μαζί του και να τον ευχαριστηθώ κάνοντας κάτι που απολαμβάνουμε και οι δυο! 

 

Πόσο σημαντικό είναι η άσκηση με το παιδί να συνδυάζεται με άνεση και ασφάλεια; Οι γονείς ενημερώνονται συνεχώς και αναζητούν το καλύτερο για το παιδί τους! Νομίζω ότι η άνεση σου δημιουργεί τη θέληση να επαναλάβεις αυτή τη διαδικασία και βέβαια να βρεθείς με αυτό τον τρόπο ακόμη περισσότερο με το παιδί. Η ασφάλεια εννοείται ότι είναι κάτι που δεν διαπραγματεύομαι. Με απασχολούσε πολύ από τότε ακόμα που ήμουν έγκυος. Πάντα αναζητούσα ασφαλή και καινοτόμα προϊόντα γιατί έτσι ένοιωθα ήρεμη και ξέγνοιαστη! Νομίζω ότι έτσι σκέφτονται όλες οι μανούλες και τα τελευταία χρόνια οι γονείς είναι ενημερώνονται συνεχώς και αναζητούν το καλύτερο για το παιδί τους!

Πώς έκανε "check in" το καρότσι CYBEX ZENO στη ζωή σου; Είχα γνωρίσει τα προϊόντα της CYBEX, από τότε που ήμουν έγκυος και αναζητούσα βρεφικό κάθισμα και καρότσι για το μικρό μας. Γνώριζα λοιπόν ότι η CYBEX έχει συνδέσει το όνομά της με την παιδική ασφάλεια και τα προϊόντα της ξεχωρίζουν για την ασφάλεια, την εργονομία και το design. Είναι μια εταιρεία που πάντα καινοτομεί, προσφέροντας τις καλύτερες λύσεις σε γονείς και παιδιά. Όσο ο Νίνο μεγάλωνε και θέλοντας να περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο, αναζητούσα τρόπους που θα μου έδιναν τη δυνατότητα να τον έχω μαζί μου και να μην απομονώνομαι όταν θέλω να γυμναστώ. Έτσι λοιπόν συστηθήκαμε με τη νέα σειρά CYBEX Sport. Από τα δυο καρότσια της σειράς, επέλεξα το ZENO γιατί εκτός από το τρέξιμο που είναι μέρος της καθημερινής προπόνησής μου, ήθελα να κάνω και ποδήλατο αλλά και σκι με το παιδί! Μια νέα λοιπόν προοπτική για το πώς να γυμνάζομαι με το Νίνο που δεν σου κρύβω ότι ούτε εγώ φανταζόμουν.

Είναι αλήθεια πως αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο ώστε να γυμναστείς τις ημέρες που δεν έχεις τόσο όρεξη; Εννοείται ότι αποτελεί έξτρα κίνητρο γιατί κακά τα ψέματα εμείς οι μαμάδες έχουμε και τις τύψεις μας όταν αφήνουμε τα μικρά μας για κάτι που αφορά τη δική μας ευχαρίστηση. Με αυτό τον τρόπο δε χρειάζεται να νιώθεις άσχημα για τίποτα. Τώρα δεν τον αποχωρίζομαι ούτε στο καθημερινό μας τρέξιμο! Έτσι και εγώ τρέχω και ο Νίνος χαρούμενος απολαμβάνει τη βόλτα μας στο καρότσι! Άσε που κάθε μέρα ανακαλύπτουμε νέα μέρη πότε δίπλα στη θάλασσα, στο γειτονικό πάρκο.

Θα παρότρυνες πολλές μαμάδες που δεν έχουν χρόνο και ίσως και τη διάθεση να γυμναστούν;  Νομίζω ότι σε αυτή την ερώτηση απαντούν οι πράξεις μου και ο τρόπος ζωής μου είναι μία παρότρυνση αλλά και μία συμβουλή προς όλες τις μαμάδες. Να μην αφήσουν δηλαδή τον αθλητικό τρόπο ζωής τους και το αγαπημένο τους σπορ μετά την απόκτηση του  παιδιού τους. Ακόμα θα σου έλεγα ότι είναι μια πολύ καλή αφορμή για όσες ίσως δεν είχαν αυτή την συνήθεια να την αποκτήσουν! Γιατί τώρα μπορούν εκτός από το να γυμνάζονται, να περνάνε ποιοτικό χρόνο με το παιδί! Τι καλύτερο από αυτό; Χαρούμενη μαμά σημαίνει ακόμα πιο χαρούμενα παιδιά!  Γι’ αυτό και μου ταίριαξε τόσο, αυτή η σειρά! Ακόμα και το μότο της "Shape you up” με αντιπροσωπεύει απόλυτα και γι’ αυτό παροτρύνω και όλες τις μανούλες να το κάνουν.

"Παραμελώ τον εαυτό μου για τις ανάγκες του παιδιού" επ' ακριβώς σημαίνει "παραμελώ τον εαυτό μου για τις ανάγκες του παιδιού, το οποίο καταλήγει να έχει μια δυστυχισμένη, δυσαρεστημένη, καθόλου χαρούμενη μαμά". Σημασία δεν έχει απλώς να βάζει μια γυναίκα τις προσωπικές της ανάγκες στην άκρη προκειμένου να έχει τον χρόνο να εκπληρώσει εκείνες του παιδιού της: Αυτό που έχει πραγματική αξία και για τους δύο, είναι η μητέρα να νιώθει συναισθηματικά πλήρης για να είναι ποιοτικός ο χρόνος που περνούν μαζί.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας δραστηριότητας που οι νέες μητέρες συχνά θεωρούν "πολυτέλεια για όσες δεν έχουν παιδιά ή έχουν πια μεγάλα παιδιά", είναι η άσκηση. Πόσο αντιφατικό είναι αν σκεφτούμε ότι η καλή υγεία αποτελεί βασική προτεραιότητα προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε όλα τα υπόλοιπα; Έλλειψη χρόνου, έλλειψη βοήθειας ή ατόμου να κρατήσει το παιδί είναι από τα πιο συχνά προβλήματα όλων των μαμάδων που θέλουν να εντάξουν την άσκηση στη ζωή τους κ έτσι καταλήγουν να μην το κάνουν ή να το αναβάλλουν επ’ αόριστον. 

Πότε ήταν η τελευταία φορά που είπες challenge accepted και μία φράση για empowerment σε όλες τις μαμάδες; Την τελευταία φορά δεν τη θυμάμαι γιατί έχω στο μυαλό μου την επόμενη! Και δεν είναι άλλη από την πρώτη μου συμμετοχή σε αγώνα δρόμου όπου θα πάρω και τον μικρό μαζί μου μέσα σε αυτό το καρότσι.

Είναι τελικά το ZENO αυτό που θέλει κάθε μαμά για να συνεχίζει να κάνει το άθλημα που αγαπά, ενώ παράλληλα περνά δημιουργικά το χρόνο της με το παιδί της; 

Είναι ό,τι πιο πρωτοποριακό και "έξυπνο" έχω συναντήσει! Μιλάμε για εργαλείο στα χέρια της μητέρας που θέλει να αθληθεί και να συνεχίσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Για εμένα είναι ο καλύτερος σύμμαχος...Μου δίνει κίνητρο για την επόμενη βόλτα με ποδήλατο ή για jogging, φυσικά παρέα με το Νίνο! Και έχω λατρέψει το σχεδιασμό και την εργονομία του. Τι άλλο να ζητήσει μια σύγχρονη μαμά;

 

CYBEX: Το brand που προσφέρει τα πιο ασφαλή και καινοτόμα προϊόντα σε γονείς και παιδιά, διευκολύνοντας τη ζωή τους με έναν τρόπο μοναδικό τρόπο!

Η CYBEX, έχει συνδέσει το όνομά της με τα υψηλότερα standards ασφάλειας, τη λειτουργικότητα και το μοναδικό σχεδιασμό. Πρωτοπορώντας για μια ακόμα φορά, παρουσιάζει τη νέα σειρά CYBEX Sport. Ο λόγος για τα μοναδικά καρότσια, ZENO & AVI, χάρη στα οποία η γυμναστική μπορεί να "συναντηθεί" με τη μητρότητα με τον πιο δημιουργικό και πρακτικό τρόπο. Πρόκειται για την απόλυτη καινοτομία που η supermama μέσα σου θα απορήσει γιατί δεν είχε έρθει στη ζωή της νωρίτερα. Δεν είναι άλλωστε τυχαία έμπνευση του ιδρυτή της CYBEX, Martin Pos που είναι και πρώην επαγγελματίας αθλητής.

Είναι οι "σούπερ ήρωες της ζωής κάθε σουπερ-μαμάς".

CYBEX…SHARE YOU UP! Ας γνωρίσουμε καλύτερα τα δυο πρώτα σχέδια της σειράς

  • CYBEX ZENO: Πρόκειται για ένα πολυλειτουργικό καρότσι, ειδικά σχεδιασμένο για τρέξιμο, ποδήλατο, και σκι. Κάθε μαμά μπορεί να απολαύσει το πρωινό της τρέξιμο δίπλα στη θάλασσα ή στο πάρκο χάρη στη νέα, επαναστατική λειτουργία "hands-free" ή να επιλέξει τη λειτουργία "ώθησης" για χαλαρό jogging, να κάνει ποδήλατο ακόμα και σκι! To Zeno μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παιδιά από 9 μηνών και μέχρι 22 κιλά (δηλαδή 4 ετών περίπου).
  • CYBEX AVI: Πρόκειται για τον απόλυτο, εξαιρετικά ελαφρύ σύμμαχο στο τρέξιμο, χάρη στο  αεροδυναμικό του σχήμα και διαθέτει συμπαγές κλείσιμο για εύκολη αποθήκευση

Η απάντηση είναι χρόνος και για τους δύο, χρόνος μαζί! Αν λοιπόν είσαι μια active μαμά ή έχεις βάλει στοίχημα με τον εαυτό σου να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του από τότε που έγινες μαμά, μπορείς να θεωρήσεις τη νέα σειρά CYBEX Sport τον απόλυτό σου σύμμαχο. Η απέραντη αίσθηση ελευθερίας που σου χαρίζει η άσκηση με το παιδί είναι πραγματικά αναντικατάστατη. Πρόκειται για ένα είδος ποιοτικού δημιουργικού χρόνου και για τους δύο, που βάζει τέλος στα καταπιεστικά διλήμματα "χρόνος για τον εαυτό μου ή χρόνος για το παιδί".

Η συλλογή CYBEX Sport είναι διαθέσιμη από τον Απρίλιο 2021 στα συνεργαζόμενα καταστήματα βρεφικών ειδών και στα online shops τους. 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το cybex-online.com και την Facebook page www.facebook.com/cybexGR