Πώς συνδύασα το design και την πρακτικότητα στην κουζίνα μου

Το νέο μου ψυγείο ντουλάπα είναι μία ωδή στον μίνιμαλ σχεδιασμό και τις αμέτρητες δυνατότητες που μου προσφέρει.

Θυμάμαι το σπίτι της γιαγιάς μου πριν 30 περίπου χρόνια, όταν της έκανα κυριολεκτικά κατάληψη με τις ώρες προκειμένου να με κερνάει γλυκά, πατατάκια και αναψυκτικά, πόσο απλό και πρακτικό ήταν. Κανένα design, καμία έμπνευση. Όλα είχαν λόγο που υπήρχαν και για το κάθε μικρό αντικείμενο υπήρχε μία πολύ συγκεκριμένη χρήση. Η γιαγιά μου άλλωστε ήταν πολύ πρακτικός τύπος: Δεν υπήρχε περίπτωση να φορτώσει το διαμέρισμά της με οτιδήποτε περιττό το οποίο θα της στερούσε την άνεσή της όπως χαρακτηριστικά έλεγε. Και κάπως έτσι, αυτή την εμμονή με την πρακτικότητα την κόλλησα κι εγώ. Πόσο εύκολο είναι όμως να είσαι πρακτικός το 2022;

Η απορία αυτή μου γεννήθηκε δύο χρόνια πριν, όταν ξεκίνησα να διακοσμώ το δικό μου σπίτι. Λατρεύω τα μίνιμαλ στοιχεία αλλά αγαπώ και τις πινελιές Pinterest που δείχνουν τον χώρο σου σαν να έχει βγει από σελίδες περιοδικού. Δύσκολη η αποστολή μου: Από τη μία έπρεπε να συνδυάσω την πρακτικότητα και από την άλλη το design που τόσο αγαπούσα. Ήθελα οτιδήποτε βρίσκεται στον χώρο μου, να έχει λόγο ύπαρξης και ουσία. Από την πολυθρόνα δίπλα στο παράθυρο μέχρι το ψυγείο μου, το οποίο θεωρώ τεράστιο κεφάλαιο για ένα σπίτι και δεν εννοώ μόνο από άποψη design.

Μπορεί λοιπόν για τα βασικά έπιπλα του σπιτιού να είχα πλήρη μεσάνυχτα αλλά για την κουζίνα και οτιδήποτε υπάρχει μέσα σε αυτή ήμουν πολύ συνειδητοποιημένη από την αρχή. Αρχικά, ήθελα διακαώς το τέλειο ψυγείο! Ήθελα κάτι ευρύχωρο, κομψό, τελευταίας τεχνολογίας, που θα μου προσφέρει αυτό που θα με κάνει να το αγοράσω. Με λίγα λόγια, ήθελα κάτι μοναδικό που δεν ήμουν καν σίγουρη ότι υπήρχε. Η καλή μου τύχη ωστόσο με βοήθησε, ίσως να ήταν και νεράιδα των ηλεκτρικών συσκευών δεν ξέρω, και κάπως έτσι μπήκαν στη ζωή μου η LG και τα ψυγεία ντουλάπες της.

Δες περισσότερα στο missbloom.gr

Tags