Γεωργία Μεσαρίτη: "Ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις αυτό που θα μπορούσες να είχες γίνει"

Συνέντευξη με την ηθοποιό Γεωργία Μεσαρίτη, τη Νάσια του Κάνε ότι κοιμάσαι.

Φωτογραφίες: Πάνος Γιαννακόπουλος.

Η Γεωργία Μεσαρίτη είναι μόλις 26 χρονών και έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά την επαγγελματική της διαδρομή, χάρη στον φετινό της ρόλο στην πολύ επιτυχημένη σειρά Κάνε ότι κοιμάσαι της ΕΡΤ1.

Θέλεις να μας πεις δυο λόγια για σένα;

Είμαι η Γεωργία Μεσαρίτη και κατάγομαι από την Κύπρο. Σπούδασα oικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μετά υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Αγαπώ πολύ το διάβασμα και τη μουσική! Το αγαπημένο μου μότο είναι: "Ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις αυτό που θα μπορούσες να είχες γίνει". Πώς σου γεννήθηκε η επιθυμία να γίνεις ηθοποιός; Όταν ήμουν στη B' Λυκείου, συμμετείχα στη θεατρική παράσταση του σχολείου. Μετά έλαβα μέρος στο θεατρικό φεστιβάλ στο Bad Hersfeld της Γερμανίας. Όταν πήγα εκεί, κατάλαβα πού ανήκω και πήρα την απόφαση να σπουδάσω υποκριτική!

Τι σκέφτηκες όταν σου προτάθηκε ο ρόλος της Νάσιας, της κόρης του πρωταγωνιστή Σπύρου Παπαδόπουλου, στη σειρά Κάνε ότι κοιμάσαι;

Όταν διάβασα τις σκηνές μου για την ακρόαση, αμέσως κατάλαβα ότι θα είναι μια πολύ ωραία δουλειά. Έτσι, πήγα με πολλή χαρά και αυτοπεποίθηση στην ακρόαση. Είχα νιώσει ότι αυτός ο ρόλος θα είναι δικός μου. Δεν είχα καταλάβει βέβαια ότι θα ήταν αυτός της κόρης του Σπύρου Παπαδόπουλου. Όταν το αντιλήφθηκα, καταλαβαίνετε τη χαρά μου! Ο Σπύρος είναι ένας άνθρωπος πολύ γλυκός και με
πολύ χιούμορ, είμαι ευγνώμων που δουλεύω και μαθαίνω από αυτόν. Επίσης, περνάω φανταστικά στα γυρίσματα, γελάω τόσο πολύ! Όλοι οι συντελεστές είναι τόσο καλά παιδιά, πραγματικά!

Έχεις κοινά στοιχεία με τη Νάσια; Εσύ πώς ήσουν ως έφηβη;

Η Νάσια είναι μια αντιδραστική έφηβη η οποία καλείται να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις μοναχικά. Ως χαρακτήρες είμαστε πολύ μακριά, αλλά, όπως και στη ζωή, για να έρθεις κοντά σε έναν άνθρωπο, πρέπει πρώτα να τον ακούσεις και να τον παρατηρήσεις. Για να μπορέσεις να ερμηνεύσεις έναν ρόλο, πρέπει πρώτα να τον καταλάβεις και αυτό κάνω με τη Νάσια.

Έχεις βρεθεί ποτέ αντιμέτωπη με το bullying; Τι θα έλεγες αν ένα κορίτσι σε πλησίαζε και σου έκανε εξομολόγηση ότι είναι θύμα κακοποίησης;

Αυτό που έχω παρατηρήσει και βιώσει είναι ότι το bullying συμβαίνει ακόμα και εκεί που δεν το περιμένουμε. Έχουμε συνηθίσει να δέχεται bullying ένα παιδί ντροπαλό, αλλά αυτό γίνεται και όταν ένα παιδί ξεχωρίζει και διακρίνεται σε έναν τομέα. Σε ένα παιδί που βιώνει εκφοβισμό θα ήμουν εκεί ώστε να το ακούσω πραγματικά και θα το ευχαριστούσα που το μοιράστηκε μαζί μου. Θα συζητούσα μαζί του για την αξία της αυτοπροστασίας και για το πόσο ξεχωριστό είναι. Θα του έκανα ξεκάθαρο πως δε χρειάζεται να μειώσει τη λάμψη του για να περνάει απαρατήρητο. Επίσης, θα το ενθάρρυνα να μιλήσει σε έναν ειδικό πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας.

Έχεις πάρει μαθήματα ζωής μέσα από τον ρόλο της Νάσιας;

Μέσα από τον χαρακτήρα που υποδύομαι ανακαλύπτω πολλές πτυχές του εαυτού μου. Έχω συνειδητοποιήσει την αξία της έκφρασης και πόσο σημαντικό είναι να έχεις στη ζωή σου ανθρώπους που σε στηρίζουν και σε καταλαβαίνουν.

Τι εύχεσαι για τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα;

Κύριος στόχος μου είναι να συνεχίσω να απολαμβάνω τη δουλειά μου! Ανυπομονώ για όλα τα όμορφα που έρχονται!
 

Tags