Γιατί ποτέ δεν έχεις τι να φορέσεις (παρά τη γεμάτη ντουλάπα σου);

Δύο λόγοι που εξηγούν γιατί ανοίγεις την ντουλάπα σου και αμέσως μετά την κλείνεις άπραγη και απογοητευμένη.

Πόσες φορές ετοιμάζεσαι να πας στη δουλειά ή να βγεις για ένα ποτό και ξαφνικά βρίσκεσαι πεσμένη μπροστά στη ντουλάπα σου σαν μία τραγική ηρωίδα αρχαίων συγγραφέων να φωνάζεις πως δεν έχεις τίποτα να φορέσεις. Έχει συμβεί σε όλες μας και είναι πραγματικά είναι μία κατάσταση στην οποία δεν θες να βρεθείς αν μάλιστα έχεις λίγο χρόνο στη διάθεσή σου για να ετοιμαστείς. Ωστόσο, το ότι δεν έχεις τι να βάλεις ενώ έχεις μπροστά σου μία ντουλάπα γεμάτη με ρούχα δεν σημαίνει ότι είσαι άπληστη. Μία έρευνα απέδειξε το γιατί μπορεί να δυσκολεύεσαι να βρεις το outfit της ημέρας, ακόμα κι αν οι επιλογές σου φαινομενικά είναι αμέτρητες.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα της οποίας οι επικεφαλής ήταν οι Jordan Etkin (από το Πανεπιστήμιο Duke University) και Aner Sela (από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα) αυτό συμβαίνει στην περίπτωση που ένα ρούχο το έχουμε φορέσει σε διάφορες περιστάσεις. Πιο αναλυτικά, αν είχες αγοράσει ένα φόρεμα για να το φοράς σε πάρτι, το οποίο με τον καιρό άρχισες να το φοράς στη δουλειά, ενδέχεται γι'αυτό το outfit να χάσεις το ενδιαφέρον που είχες. "Όταν οι άνθρωποι αντιλαμβάνονταν μεγαλύτερη ποικιλία μεταξύ των καταστάσεων χρήσης ενός προϊόντος, το προϊόν τους άρεσε λιγότερο", δήλωσαν οι υπεύθυνοι της έρευνας. Στην ουσία, το "δεν έχω τι να βάλω" προκύπτει όταν έχεις αγορασμένα κάποια ρούχα για συγκεκριμένες περιστάσεις, τα οποία όμως με τον καιρό τα ενσωμάτωσες στην καθημερινή σου γκαρνταρόμπα. 

Όμως, αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που νιώθεις πως δεν υπάρχει τίποτα στην ντουλάπα σου που δεν μπορείς να φορέσεις. Ενώ επισκέπτεσαι συχνά τα καταστήματα και πάντα καταλήγεις να αγοράσεις κάτι, φεύγοντας, αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάποια στρατηγική πίσω από την κίνηση αυτή. Ειδικότερα, το λάθος σου είναι ότι δεν σκέφτεσαι τι ρούχα έχεις ή πού θα μπορούσες να εντάξεις το συγκεκριμένο item ή αξεσουάρ, απλά το αγοράζεις χωρίς να έχεις τη μεγαλύτερη εικόνα κατά νου. Αντίθετα, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να κατατάξεις τα ρούχα σου σε εμφανίσεις, γνωρίζοντας τι είναι πραγματικά αυτό που σου λείπει, το οποίο δεν θα γεμίσει απλά τη ντουλάπα σου. 

Την επόμενη φορά που θα σκεφτείς πως δεν έχεις τι να φορέσεις, καλό είναι να κάνεις μία καλή εκκαθάριση στη ντουλάπα σου, ώστε να κάνεις χώρο για τα νέα ρούχα που πραγματικά θα έχεις ανάγκη, τα οποία θα συμπληρώσουν τα outfit που θα έχεις οραματιστεί.

 

Tags