5 μαθήματα οικονομίας που πρέπει να γνωρίζεις

Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για να διαπιστώσεις ότι η αποταμίευση δεν είναι και τόσο δύσκολη υπόθεση όσο νομίζεις.

Ένα από τα δείγματα ότι μεγαλώνεις είναι να μπορείς να βάζεις σε τάξη τα οικονομικά σου, να είσαι σε θέση να κάνεις οικονομίες και να φυσικά να τα διαχειρίζεσαι μόνη σου και με σύνεση. Το να μάθεις όμως να ελέγχεις τα χρήματά σου είναι μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο και επιμέλεια.

«Έχω ξοδέψει 40 χιλιάδες δολάρια σε παπούτσια, και δεν έχω πού να μείνω»; έχει πει η Carrie Bradshaw στο SATC, η οποία δεν φημιζόταν για την καλή διαχείριση των οικονομικών της. Μπορεί στα 20, τα έξοδα να πηγαίνουν σε cocktails και πάρτι, στα 25 σε αυτό το τέλειο ζευγάρι παπούτσια, όμως όσο μεγαλώνεις οι υποχρεώσεις αλλάζουν και το τελευταίο που θέλεις είναι να βρεθείς σε χειρότερη κατάσταση από ότι όταν ήσουν φοιτήτρια. Πώς θα αρχίσεις, λοιπόν, να διαχειρίζεσαι καλύτερα τα χρήματά σου;

Μάθημα 1ο: Όλοι χρειάζονται ένα backup

Η αποταμίευση δεν είναι εύκολη υπόθεση όταν είσαι νέος. Σύμφωνα με το Money, μόνο ένας στους τρεις millennials έχει αρκετά χρήματα στην άκρη για ένα έκτακτο περιστατικό υγείας ή για την επισκευή του αυτοκινήτου. Η finance expert του Yahoo, Mandi Woodruff εξηγεί ότι απαιτείται αποταμίευση τριών με έξι μηνών για να καταφέρεις να συγκεντρώσεις ένα ποσό που θα σου εξασφαλίσει ασφάλεια.

Μάθημα 2ο: Ασχολήσου πρώτα με τα χρέη

Αν έχεις ανοιχτούς οικονομικούς λογαριασμούς στα 20s σου, δεν είσαι μόνη. Δύο στους πέντε millennials χρωστούν στην πιστωτική τους κάρτα – και δεν περιλαμβάνονται οι σπουδές τους. Οι άνθρωποι που κάνουν καλή διαχείριση των χρημάτων τους, γνωρίζουν ότι πρέπει να τακτοποιούν πρώτα τα χρέη τους. Ξεκίνα οργανώνοντας τα χρωστούμενά σου, πλήρωνε πάντα περισσότερο από το minimum και αυτοματοποίησε τις πληρωμές σου.

Διάβασε περισσότερα στο Missbloom.gr