Λαμπερά και υγιή μαλλιά: Τα tips για τη σωστή φροντίδα τους

Οι πολύτιμες συμβουλές για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου λαμπερά και όμορφα.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν ώστε τα μαλλιά σου να δείχνουν φρεσκοβαμμένα, πλούσια και υγιή κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη.

Βαθύς καθαρισμός Τα μαλλιά μας δεν είναι μόνο τα μήκη και οι άκρες τους. Η λάμψη και η υγιής εμφάνισή τoυς ξεκινά από το τριχωτό. Εάν χρησιμοποιείς συχνά προϊόντα styling, τα κατάλοιπα των οποίων συσσωρεύονται στην επιδερμίδα του κεφαλιού, απομάκρυνέ τα σχολαστικά μία με δύο φορές την εβδομάδα κάνοντας μασάζ στο τριχωτό με ένα scrub ή με ένα προϊόν για βαθύ καθαρισμό με ενεργό άνθρακα.

Ενίσχυση πυκνότητας Η τριχόπτωση και η έλλειψη όγκου μπορούν να αντιμετωπιστούν με στοχευμένα προϊόντα περιποίησης, που ενδυναμώνουν τα μαλλιά. Εκτός από ένα εξειδικευμένο σαμπουάν, πρόσθεσε στην καθημερινή ρουτίνα της ομορφιάς σου έναν ορό ενδυνάμωσης που θα απλώνεις στο τριχωτό μετά το λούσιμο. Επίσης, θα δεις μεγάλη διαφορά αν εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με ένα συμπλήρωμα που θα προσφέρει στον οργανισμό σου τα απαραίτητα μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Επανόρθωση φθορών Αν έχεις βαμμένα μαλλιά και τα καταπονείς με τη θερμότητα του styling, τότε σίγουρα χρειάζονται βαθιά θρέψη και επανόρθωση. Δύο φορές την εβδομάδα μετά το λούσιμο, αντί για κοντίσιονερ, άπλωσε στα μήκη και στις άκρες τους μια μάσκα αναδόμησης, τύλιξέ τα σε ζεστή πετσέτα και άφησέ τη για μερικά λεπτά ώστε να εισχωρήσει στο εσωτερικό της τρίχας. Μετά το λούσιμο χρησιμοποίησε έναν ορό ενυδάτωσης και ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν. Επίσης, μια καλή ιδέα είναι να φτιάξεις τη δική σου μάσκα θρέψης αναμειγνύοντας στο μπλέντερ 1 μπανάνα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 σταγόνες έλαιο λεβάντας (προαιρετικά) και 1 κ.σ. μέλι.

Λαμπερό χρώμα Η διατήρηση της ζωντάνιας του χρώματος των μαλλιών είναι το
πιο δύσκολο εγχείρημα. Φρόντισε τα μαλλιά σου με σαμπουάν που δεν περιέχουν θειικά άλατα, τα οποία απομακρύνουν πιο γρήγορα τις χρωστικές από την τρίχα, και χρησιμοποίησε μάσκες για βαμμένα μαλλιά. Μόλις κάνουν την εμφάνισή τους οι λευκές ρίζες ή κάποιες λευκές τρίχες, μπορείς να τις καλύψεις με ένα σπρέι με χρώμα. Έτσι, τα μαλλιά σου θα δείχνουν φρεσκοβαμμένα μέχρι το επόμενο λούσιμο.