Πώς θα αποκτήσεις λαμπερή, ενυδατωμένη και καθαρή επιδερμίδα με τον πιο φυσικό τρόπο

Μια DIY συνταγή απολέπισης που θα σου λύσει τα χέρια.

Η καθαρή και ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι must όλο τον χρόνο - πόσο μάλλον τους καλοκαιρινούς μήνες, που ο ήλιος, η ζέστη, το αλάτι και το χλώριο την ταλαιπωρούν ακόμα περισσότερο. Ποια δεν θέλει μια glowy, ροδαλή επιδερμίδα που ακτινοβολεί φρεσκάδα και υγεία; 

Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά για να το πετύχεις: μια στοχευμένη skincare ρουτίνα προσαρμοσμένη στις δικές σου ανάγκες είναι αρκετή. Εκτός όμως από την απαραίτητη ενυδάτωση που θα χαρίσεις στο δέρμα σου με την ενυδατική και τον ορό, καλό είναι 1-2 φορές την εβδομάδα να την καθαρίζεις σωστά χρησιμοποιώντας ένα scrub. Ο καθημερινός καθαρισμός που -ελπίζουμε ότι - κάνεις πρωί και βράδυ δεν αρκεί πάντα για να καθαρίσει σε βάθος το δέρμα από τους ρύπους και τα βακτήρια που συσσωρεύονται στην επιφάνειά του. Ιδίως αν έχεις λιπαρή με τάση για ακμή επιδερμίδα, πιθανολογούμε ότι ταλαιπωρείσαι με διεσταλμένους πόρους και μαύρα στίγματα, που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Εδώ παίζει σημαντικό ρόλο η απολέπιση που καθαρίζει βαθιά το δέρμα και το αφήνει βελούδινο και λείο. Τι θα έλεγες αν μπορούσες να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι ένα απολεπιστικό scrub με φρέσκα υλικά κατευθείαν απ' την κουζίνα σου;

Δες επίσης: Θαλασσινό νερό: Tα οφέλη στην ομορφιά σου (κάνε πίλινγκ, ποδόλουτρο, μάσκες)

Η ζάχαρη, το λάδι καρύδας, το μέλι και λίγο lime είναι τα μόνα υλικά που θα χρειαστείς για ένα homemade scrub που θα σου χαρίσει την πολυπόθητη, απαλή και πεντακάθαρη επιδερμίδα, απαλλαγμένη από μαύρα στίγματα και φραγμένους πόρους.

Η ζάχαρη βοηθά στο να καθαρίσουν οι πόροι και να απομακρυνθούν οι ρύποι, ενώ το λάδι καρύδας περιέχει βιταμίνη Ε που χαρίζει ενυδατωμένη και λεία επιδερμίδα. Το lime από την άλλη περιέχει βιταμίνη C που έχει λευκαντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ το μέλι είναι φυσικό αντιβακτηριδιακό.

Πώς θα έχω καθαρο προσωπο; Με αυτό το DIY scrub για λάμψη και ενυδάτωση:

Tip; Φύλαξε το μείγμα σε ένα άδειο δοχείο στο ψυγείο για να διατηρηθεί περισσότερο καιρό.

Δες επίσης: Απολέπιση δεν είναι μόνο τα scrubs: Τι είναι η φυσική και τι η χημική απολέπιση;