Τα monochromatic makeup looks θα γίνουν η νέα μας εμμονή

Το ανερχόμενο trend στο μακιγιάζ που θα σου "λύσει" τα χέρια με την ευκολία και την ευελιξία που προσφέρει.

Έχουμε ήδη μιλήσει για τις τάσεις στο μακιγιάζ του φετινού φθινοπώρου, που θέλουν να ανασύρουμε από τα συρτάρια μας όλα εκείνα τα προϊόντα μακιγιάζ που είχαμε ξεχάσει τον τελευταίο σχεδόν ενάμιση χρόνο για να γιορτάσουμε τη σταδιακή επιστροφή μας στην κανονικότητα.

Τι γίνεται όμως με ένα σχεδόν νέο (και ανερχόμενο) trend που έχει κάνει θραύση στην Gen Z - και όχι μόνο; Αναφερόμαστε στο μονοχρωματικό μακιγιάζ, που βασικά σημαίνει ό,τι λέει η ονομασία του: μονοχρωμία σε όλο το πρόσωπο.

Δες επίσης: Οι τάσεις στα χρώματα νυχιών για το μανικιούρ του φθινοπώρου

Ένα μόνο χρώμα λοιπόν εφαρμόζεται τόσο στα βλέφαρα, όσο και στα ζυγωματικά και τα χείλη. Εξού και πολλές εταιρείες καλλυντικών έχουν λανσάρει πολυχρηστικά προϊόντα κατάλληλα για όλα τα σημεία του προσώπου (λειτουργούν δηλαδή τόσο σαν ρουζ όσο και σαν σκιές, highlighter ακόμα και χρώμα για τα χείλη). 

Κι ενώ μέχρι πρότινος πίστευες ότι η μονοχρωμία θα σε απασχολούσε μόνο αναφορικά με τα outfits σου, πλέον έχει αρχίσει να γίνεται μεγάλη τάση τόσο στις πασαρέλες όσο και στο street style και την πραγματική ζωή χάρη στην ευελιξία και την ευκολία που προσφέρει.

Γιατί τι είναι πιο εύκολο απ' το να εφαρμόσεις ένα χρώμα (με τη βοήθεια ενός και μόνο προϊόντος) για να τονίσεις μάτια, χείλη και ζυγωματικά; Πρόκειται για μια διαδικασία που δεν θέλει πάνω από 5 λεπτά ενώ χαρίζει ένα ομοιόμορφο και φρέσκο αποτέλεσμα στο πρόσωπο.

Σύμμαχοί σου σε αυτό το απλό μακιγιάζ είναι τα κρεμώδη ρουζ ή τα ρουζ σε στικ, που μπορούν να χρησιμεύσουν ταυτόχρονα και σαν σκιές αλλά και σαν κραγιόν. Τα διάφανα lip gloss έχουν αρχίσει να γίνονται επίσης πολύ δημοφιλή ανάμεσα στους μεγαλύτερους makeup artists, που τα χρησιμοποιούν για να δώσουν λάμψη και ένα "glass effect" όχι μόνο στα χείλη αλλά και στα μάτια και στα ζυγωματικά, σαν ένα άλλο highlighter. Επιπλεόν, τα ρουζ και οι πούδρες σε σκόνη είναι εξίσου αγαπητά για το ματ αποτέλεσμα που αφήνουν (και προτιμώνται από λιπαρές επιδερμίδες), ενώ κι αυτές μπορούν να χρησιμεύσουν τόσο σαν ρουζ, όσο και σαν σκιές και highlighter. Last but not least, τα bronzers και τα highlighters σε υγρή μορφή δύνανται να αντικαταστήσουν κι αυτά τις σκιές και το ρουζ σου.