Πώς θα αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά την αραίωση στα μαλλιά σου

Μια καινοτόμος αγωγή που είναι κατάλληλη και αποτελεσματική τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες.

Η αραίωση των μαλλιών και η τριχόπτωση είναι δύο συνήθη προβλήματα που ταλανίζουν τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες. Οι λόγοι που μπορεί να υποφέρεις από τα παραπάνω ποικίλουν, μιας και το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά υπόκεινται σε διάφορους εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς στρεσογόνους παράγοντες που τα επηρεάζουν.

Τι είναι η ανδογενετική αλωπεκία και γιατί αφορά και τα δύο φύλα

Ένας από τους παράγοντες που μπορεί να προκαλούν την αραίωση μαλλιών και στα δύο φύλα είναι η ανδρογενετική αλωπεκία. Η νόσος αυτή ευθύνεται για την αραίωση και την τριχόπτωση, με τη διαφορά ότι εμφανίζεται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε φύλο. 

Στους άντρες η αλωπεκία κάνει συνήθως την εμφάνισή της με αραίωση στο μπροστινό τμήμα του τριχωτού της κεφαλής, (Hair line) και στους κροτάφους ενώ πιο σπάνια προκαλεί αραίωση στο κεντρικό τμήμα. Στις γυναίκες, η ανδρογενετική αλωπεκία εκδηλώνεται με λέπτυνση των τριχών και αραίωση που εστιάζει στην κορυφή του κεφαλιού. Μια ακόμη διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα είναι ότι σε αντίθεση με τους άνδρες, στις γυναίκες σπάνια οδηγεί σε ολική απώλεια των μαλλιών στην πάσχουσα περιοχή, και σε κάθε περίπτωση οι όποιες αλλαγές συμβαίνουν μετά τα 50.

Άλλες πιθανές αιτίες για την αραίωση και την τριχόπτωση

Υπάρχουν βέβαια ορισμένες συνθήκες κατά τη διάρκεια της ζωής μας που ευνοούν την αραίωση ή την τριχόπτωση από πολύ μικρότερες ηλικίες. Για παράδειγμα το  αυξημένο στρες, μια διατροφή με ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά ή η εξαντλητική δίαιτα, λήψη φαρμάκων ή απλά η αλλαγή εποχής μπορεί να οδηγήσουμε σε μια ορατή τριχόπτωση. Μπορεί επίσης η αραίωση να οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές, προβλήματα με θυρεοειδή, αναιμία ή λήψη αντισυλληπτικών (για τις γυναίκες). 

Τι μπορείς να κάνεις 

Είτε γυναίκες είτε άντρες, η  απώλεια μαλλιών είναι ένα θέμα που μας απασχολεί. Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να την προλάβουμε -και να την αντιμετωπίσουμε εάν έχει ήδη ξεκινήσει το πρόβλημα- με βοηθό μια ολιστική θεραπεία που θα αφορά τόσο στην περιποίηση των μαλλιών όσο και στη φροντίδα τους με τα σωστά προϊόντα κατά της αραίωσης/τριχόπτωσης αλλά, και φυσικά, δίνοντας έμφαση στην ισορροπημένη και σωστή διατροφή και στον έλεγχο του άγχους. 

Όσον αφορά τώρα τις αγωγές που μπορεί να κάνει κάποιος μόνος του στο σπίτι, ανακαλύψαμε την Crescina Transdermic Ανάπτυξη της Labo, που ενεργοποιεί την ανάπτυξη των μαλλιών σε περιοχές με αραίωση και μειώνει την τριχόπτωση με αποτελεσματικότητα 100%. Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι βάσει κλινικής μελέτης με αποτέλεσμα ανάπτυξης κατά μέσο όρο 6.300 νέων τριχών μετά από την ολοκλήρωση της αγωγής.

Περισσότερα για την αγωγή Crescina Ανάπτυξη

Η αγωγή Crescina Ανάπτυξη σχεδιάστηκε πρώτη φορά στα ελβετικά εργαστήρια της Labo το 1991 και από τότε η σύνθεσή της ανανεώνεται σύμφωνα με τα νέα επιστημονικά δεδομένα ώστε να επιτυγχάνει όλο και πιο σημαντικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση  της αραίωσης των μαλλιών. Η Crescina δεν είναι απλά ένα προϊόν κατά της τριχόπτωσης, αλλά βοηθά στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της αραίωσης, που προέρχεται από φυσιολογικά μη παθολογικά αίτια, στις περιπτώσεις όπου η ποσότητα και η ποιότητα των τριχών μειώνεται σταδιακά λόγω της μειωμένης δραστηριότητας των τριχοθυλακίων. Η σύνθεση της αγωγής είναι κατοχυρωμένη με 9 διπλώματα ευρεσιτεχνίας από Ελβετία, Ε.Ε και Η.Π.Α.

Η CRESCINA Transdermic HFSC διατίθεται σε ειδικές συνθέσεις για άνδρες και γυναίκες και 3 δοσολογίες (200, 500 και 1300), ώστε να αντιμετωπιστούν στοχευμένα οι διαφορετικές ανάγκες σε κάθε στάδιο αραίωσης (αρχικό, μεσαίο και προχωρημένο).

Ανακάλυψε περισσότερα για τα προϊόντα στο labosuisse.gr και στο Instagram @crescina.gr.cy.