Setting Spray: Σύμφωνα με το TikTok το χρησιμοποιούμε όλες με λάθος τρόπο - Ποιος είναι ο σωστός;

Το μικρό και πανεύκολο hack που θα κάνει το μακιγιάζ πιο σταθερό και το δέρμα σου πιο λαμπερό.

Όπως έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, το TikTok αποτελεί μια αστείρευτη πηγή μικρών beauty tips και makeup hacks από μια πληθώρα ανθρώπων που το χρησιμοποιούν, είτε αυτοί είναι έμπειροι makeup artists είτε beauty addicts. Σε κάθε περίπτωση, μας αρέσει πολύ να χαζεύουμε τα βιντεάκια στο feed μας και να υιοθετούμε μερικά από τα hacks που γίνονται viral - και φυσικά, κρίνουμε ότι μας ταιριάζουν.

Ένα τέτοιο, πολύ χρήσιμο makeup hack κυκλοφόρησε ένας από τους πιο γνωστούς makeup artists και TikTokers, Kevi Kodra. Πρόκειται για ένα πανεύκολο τρόπο που όχι μόνο θα χαρίσει διάρκεια στο μακιγιάζ αλλά και θα δώσει μια αδιόρατη λάμψη, κάνοντας το δέρμα να δείχνει dewy και πολύ φωτεινό. Μέχρι και πασίγνωστοι makeup artists που είναι χρόνια στον χώρο φάνηκε να το υιοθετούν με μεγάλη επιτυχία στις δικές τους τεχνικές.

Δες επίσης: Πώς να κάνεις botox στο σπίτι με φυσικό και ανέξοδο τρόπο σύμφωνα με το TikTok

Κεντρίσαμε το ενδιαφέρον σου; Αφορά βασικά τη χρήση του setting spray που χρησιμοποιούμε για να σετάρουμε το μακιγιάζ, και που απ᾽ότι φαίνεται... κάναμε όλες λάθος.

Πάμε στοίχημα ότι κι εσύ το ψεκάζεις σε όλο το πρόσωπο αφού τελειώσεις το μακιγιάζ, σωστά; Το ίδιο κι εμείς! Μόνο που φαίνεται ότι δεν είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, σύμφωνα με τον Kevi Kodra. Η αλήθεια είναι ότι όταν το ψεκάζεις έτσι στο πρόσωπό σου, μπορεί να το φρεσκάρεις προσωρινά, όμως η σύνθεσή του μπορεί να αλλοιώσει το μακιγιάζ αν δεν έχεις περιμένει αρκετά ώστε να στεγνώσει (πχ. μπορεί να κάνει τη μάσκαρα να τρέξει στο δέρμα κάτω από τα μάτια και να σε μουντσουρώσει  - been there). 

Ποιο είναι λοιπόν το κόλπο εδώ; Να βρέξεις πολύ καλά ένα στεγνό beauty blender ψεκάζοντας το setting spray σε όλη την επιφάνειά του και να περάσεις ταμποναριστά με αυτό το πρόσωπό σου. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχεις δύο πράγματα: Αφενός, θα κάνεις το foundation, το concealer και το ρουζ να "λιώσουν" στο δέρμα, με αποτέλεσμα να απορροφηθούν καλύτερα και πιο ομοιόμορφα από αυτό, χαρίζοντας μεγαλύτερη διάρκεια. Αφετέρου, θα δώσεις ένα διακριτικό glow στην επιδερμίδα  που θα σε κάνει να δείχνεις αμέσως πιο φρέσκια και λαμπερή. 

Δες κι εδώ: To hack για πιο ζουμερά χείλη χωρίς fillers που έχει γίνει viral στο TikTok

Δες πώς να το κάνεις: