Γιατί δεν πρέπει να αμελείς ποτέ τον καθαρισμό προσώπου;

Ποιο είναι το ιδανικότερο προϊόν για ένα σωστό καθαρισμό προσώπου που δεν θα ερεθίζει το δέρμα;

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι το Α και το Ω για μια καθαρή, λαμπερή επιδερμίδα. Όπως ακριβώς και το λούσιμο των μαλλιών, έτσι και το face cleansing είναι απολύτως απαραίτητο και δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι έχεις υγιές δέρμα αν δεν το κάνεις σωστά. 

Και τι ακριβώς σημαίνει σωστός καθαρισμός; Υπάρχουν πολλοί παράμετροι, κάποιες απ' τις οποίες δεν έχει καν σκεφτεί, όμως το πιο σημαντικό απ 'όλα είναι το καθαριστικό προϊόν που χρησιμοποιείς. Η αλήθεια είναι ότι πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δέρμα μας ξεκινούν και τελειώνουν στο cleansing προϊόν που επιλέγεις για το δέρμα σου. Κι αυτό γιατί πολλά από όσα βρίσκουμε στα φαρμακεία ή online μπορεί να απευθύνονται σε συγκεκριμένους τύπους δέρματος (άρα να μην ταιριάζουν με τον δικό μας) ή να είναι φτιαγμένα για κάποιες ανάγκες που δεν αντιστοιχούν στις δικές μας. Σε κάθε περίπτωση, πολλά από αυτά είναι ιδιαίτερα "σκληρά" για το μικροβίωμά μας, αφού αφαιρούν όλα τα χρήσιμα έλαια που έχει ανάγκη το δέρμα μας για να λειτουργήσει, αφήνοντάς το ξηρό σαν χαρτί. 

Δες επίσης: Οι 6 συνήθειες των γυναικών με τέλειο δέρμα

Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις καθαριστικών που μπορεί να έχουν μικροσκοπικούς κόκκους για να κάνουν ήπιο scrub, πράγμα το οποίο όμως μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σου - και σίγουρα το scrub, ακόμα και το ήπιο, δεν ενδείκνυται για κάθε μέρα, τουλάχιστον όχι για όλους τους τύπους δέρματος.

Εμείς πρόσφατα ανακαλύψαμε τον αφρό καθαρισμού για πρόσωπο, μάτια και χείλη (3 σε 1) από τη Fresh Line. Περιέχει εκχύλισμα λεβάντας, λιναρόσπορου και τίλιου ενώ είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος.

Ο λόγος που το αγαπήσαμε είναι γιατί το υγρό αυτό καθαριστικό μετατρέπεται σε έναν πλούσιο βελούδινο αφρό απομακρύνοντας απαλά το μακιγιάζ και τους ρύπους χωρίς να αφαιρεί την απαραίτητη υγρασία από τις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος. Είναι επομένως εξαιρετικά ήπιο και καθόλου ερεθιστικό, με φυσικά καθαριστικά (από καλαμπόκι και καρύδα) για να αφήνει το δέρμα καθαρό, απαλό και μεταξένιο.

Το εκχύλισμα αλόης και λιναρόσπορου στη φόρμουλά του είναι και αυτό που βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων υγρασίας ενώ το απαλό τίλιο καταπραΰνει το δέρμα. Είναι απαλά αρωματισμένο με άρωμα λεβάντας για μια πολύ ευχάριστη εμπειρία αισθήσεων στο μπάνιο σου.

Αυτόν τον μήνα, το Shape αποφάσισε να σού το κάνει δώρο, αφού θα το βρεις στο νέο τεύχος Μαρτίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα. Σε κανονικό μέγεθος, είναι η ιδανική ευκαιρία να το δοκιμάσεις. Μην το χάσεις!

Δες επίσης: Έχεις ξηρή επιδερμίδα; Η σωστή skincare ρουτίνα που καλό είναι να ακολουθήσεις