Hair Slugging | To νέο TikTok trend που θα σου χαρίσει λαμπερά, σούπερ ενυδατωμένα μαλλιά

Έχει γίνει ήδη viral με όλες τις celebrities και beauty addicts να το υιοθετούν με μανία.

Πιθανόν να έχεις ακούσει τους όρους "facial / skin slugging" και "slugging manicure", που έχουν γίνει viral στο TikTok εδώ και μήνες. 

Τι είναι το slugging;

Γενικότερα, αυτή η τεχνική αφορά το overlayering ενυδατικών προϊόντων στο πρόσωπο ή σε άλλα σημεία στο σώμα (βλ. χέρια), που χαρίζουν ακόμα μεγαλύτερη θρέψη και ενυδάτωση αν "κλειδώσουν" με τη χρήση βαζελίνης.

Έτσι λοιπόν, το facial slugging αφορά την ενυδάτωση του προσώπου, το skin slugging αυτή του σώματος (που μπορεί να περιλαμβάνουν και τις φτέρνες, τους αγκώνες και άλλα σκληρά σημεία) αλλά και το slugging mani που ενυδατώνει δάχτυλα και πετσάκια. 

Δεν θα σου κάνει επομένως ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι εφαρμόζεται και στα μαλλιά, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Στόχος; Όχι μόνο η πλήρης ενυδάτωση και θρέψη των (ξηρών) μαλλιών αλλά και η ανάδειξη της φυσικής τους λάμψης.

Δες επίσης: 4 συμβουλές για υγιή μαλλιά από τη hairstylist

Πώς μπορείς να το κάνεις κι εσύ;

Η διαδικασία είναι απλή: Άπλωσε ένα λεπτόρρευστο, υδαρές έλαιο στις άκρες των μαλλιών σου πριν κοιμηθείς και τύλιξε την κοτσίδα σου σε μια χνουδωτή κάλτσα καθ᾽όλη τη διάρκεια της νύχτας. Το έλαιο θα δράσει στην τρίχα ενώ κοιμάσαι ενώ το ζεστό περιβάλλον στο εσωτερικό της κάλτσας θα βοηθήσει να "σφραγίσεις" την υγρασία, αλλά και να απορροφηθούν καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά του ελαίου μαλλιών. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά και θα αποτρέψει την τριβή και το αναπόφευκτο σπάσιμο της τρίχας που συμβαίνει όταν τα μαλλιά πέφτουν ελεύθερα στο μαξιλάρι σου.

Βέβαια, καλό είναι να λάβεις υπόψη σου όχι μόνο τις ανάγκες των μαλλιών σου αλλά και τον τύπο τους. Έτσι, αν έχεις χοντρή τρίχα που φριζάρει πολύ ή τρίχα που είναι ταλαιπωρημένη από βαφές, εργαλεία και προϊόντα styling, θα πρότεινα να εφαρμόσεις πρώτα ένα παχύρρευστο έλαιο σε όλο το μήκος των μαλλιών σου, στη συνέχεια μια μάσκα μαλλιών και να φορέσεις την κάλτσα για όσο περισσότερες ώρες μπορείς. Αυτό είναι άλλωστε και το νόημα του "slugging". Το επόμενο πρωί ωστόσο πρέπει να τα ξεβγάλεις πολύ καλά με άφθονο νερό, και αν θες, να λουστείς.

Το λεπτόρρευστο, ελαφρύ έλαιο ενδείκνυται περισσότερο για πιο λεπτά μαλλιά ή για τις φορές που δεν θες ή δεν έχεις χρόνο να το ξεβγάλεις το επόμενο πρωί.

Όποιον τρόπο κι αν επιλέξεις πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξυπνήσεις με εξαιρετικά λαμπερά, μεταξένια μαλλιά που ακτινοβολούν υγεία, αφού θα έχουν ενυδατωθεί πλήρως.

Bonus Tip:

Αν δεν έχεις αυτού του είδους την κάλτσα ή απλά δεν θες να φορέσεις κάλτσα, μπορείς να πετύχεις το ίδιο εφέ τυλίγοντας τα μαλλιά σου σε μια μεταξωτή ή σατέν μαξιλαροθήκη και στερεώνοντάς τη με ένα scrunchie για να μην φύγει στον ύπνο σου. Εναλλακτικά, και κάποιο ειδικό σκουφάκι μπάνιου θα ήταν μια καλή λύση.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες είναι η καλύτερη ιδέα για τον ύπνο, αφού το απαλό υλικό αποτρέπει την τριβή και το φριζάρισμα στην τρίχα και διατηρεί τα μαλλιά απαλά, χωρίς να τα ανακατεύει και να δημιουργεί ενοχλητικά κομπάκια.