Το μικρό μυστικό για καθαρά, λαμπερά μαλλιά κάθε μέρα

Αν ακολουθείς πιστά αυτή τη συνήθεια, θα έχεις πάντα υπέροχα μαλλιά.

Ναι, τα υγιή, λαμπερά μαλλιά θέλουν περιποίηση για να είναι πάντα ελκυστικά αλλά και να δείχνουν φρέσκα, καθαρά, αξιοζήλευτα. Αυτό που όμως δεν έχεις (ίσως) σκεφτεί είναι ότι, για να παραμείνουν καθαρά και λαμπερά, χρειάζεται να υιοθετήσεις μια πολύ μικρή συνήθεια καθημερινά.

Πιθανότατα δεν σου περνάει από το μυαλό αλλά οι βούρτσες που δεν καθαρίζονται συχνά και προσεκτικά, μαζεύουν μικρόβια, τρίχες και σκόνη που μεταφέρονται στα μαλλιά σου με το βούρτσισμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να λαδώνει η τρίχα μια ώρα αρχύτερα (ακόμα δηλαδή κι αν είσαι φρεσκολουσμένη), ενώ είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσεις ακόμα και μικρές μολύνσεις στο τριχωτό, αν για παράδειγμα πάσχεις από ακμή ή άλλες δερματοπάθειες. 

Δες επίσης: 3 makeup tips που θα κάνουν τα δόντια σου να φαίνονται πιο λευκά και λαμπερά

Πόσες φορές δεν έχεις αμελήσει τον σωστό καθαρισμό της; Πες την αλήθεια, όλες μας είμαστε ένοχες γι' αυτό το μικρό λαθάκι. Αν απορούσες λοιπόν γιατί λαδώνουν εύκολα τα μαλλιά σου, τώρα έχεις την απάντηση (ή τουλάχιστον, έναν από τους λόγους που μπορεί να ευθύνεται για τα όχι τόσο φρέσκα μαλλιά σου καθημερινά).

Πώς μπορείς να καθαρίσεις τη βούρτσα σου;

Αρχικά, απομάκρυνε τις τρίχες που έχουν ξεμείνει στα δόντια της και στη συνέχεια βάλε λίγο σαμπουάν ανάμεσά τους. Τρίψε καλά με μια παλιά οδοντόβουρτσα ώστε να απομακρυνθούν σκόνη, βακτήρια και άλλα λίπη και ξέπλυνε καλά με άφθονο νερό. 

Δες επίσης: Τα πιο μυρωδάτα και ενυδατικά λάδια σώματος για μετά το ξύρισμα

Δες και το παρακάτω βίντεο: