5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις πριν αγοράσεις το φυσικό αντηλιακό σου

Τα ελληνικά, vegan και βιολογικά αντηλιακά που αξίζει να δοκιμάσεις.

Μπορεί τα αντηλιακά να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της skincare ρουτίνας όλο το χρόνο, ωστόσο τώρα που ο καιρός ζεσταίνει και οι ανάγκες της επιδερμίδας αλλάζουν είναι η κατάλληλη στιγμή για να βρεις τη φόρμουλα εκείνη, που θα σε συνοδεύσει στις καλοκαιρινές σου περιπέτειες. Τι πρέπει να προσέξεις όμως για να είσαι σίγουρη πως έχεις κάνει την καλύτερη επιλογή αντηλιακού;

1. Να έχει ψηλό δείκτη προστασίας

Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, προτίμησε προϊόντα με SPF30 και πάνω και μην παραλείπεις την ανανέωση του αντηλιακού κάθε δύο ώρες.

2. Να προστατεύει τόσο από τις ακτίνες UVA, όσο και από τις ακτίνες UVB

Φαίνεται περίεργο, κι όμως είναι αληθινό: Δεν προστατεύουν όλα τα αντηλιακά και από τις ακτίνες UVA και από τις UVB. Ποια είναι όμως η διαφορά τους;

Οι ακτίνες UVA αποτελούν τον πιο ύπουλο εχθρό της επιδερμίδας, καθώς διαπερνούν τα σύννεφα, τα τζάμια των παραθύρων και την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να εισχωρούν πολύ βαθιά σε αυτή, προκαλώντας φωτογήρανση και καφέ κηλίδες. Οι UVB από την άλλη είναι εκείνες που ευθύνονται τόσο για την ηλιοκαμένη όψη της επιδερμίδας το καλοκαίρι, όσο και για τα ηλιακά εγκαύματα και τον καρκίνο του δέρματος.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, η επιδερμίδα απαιτεί προστασία και από τις δύο. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να εξετάζεις την ετικέτα του προϊόντος για να δεις πως αναγράφεται πάνω η ένδειξη UVA + UVB.

3. Να είναι vegan και cruelty free

Έχουμε πλέον 2022 και πιστεύουμε πως ήδη γνωρίζεις πόσο σημαντική είναι η αποφυγή προϊόντων ομορφιάς που κάνουν animal testing, αλλά και προϊόντων με ζωικά παράγωγα. Μην ξεχάσεις λοιπόν να αναζητήσεις στη συσκευασία του αντηλιακού σου τις ενδείξεις vegan και cruelty free.

Δείτε περισσότερα στο missbloom.gr