5 ανανεωτικά κουρέματα για να υποδεχθείς το φθινόπωρο όπως του αξίζει

Δες τις τελευταίες τάσεις στα κουρέματα για το φθινόπωρο του ᾽22 κι ετοιμάσου να δεχθείς χιλιάδες κοπλιμέντα στο γραφείο.

Ο Σεπτέμβρης σηματοδοτεί νέα ξεκινήματα αλλά και μια ευκαιρία που μας δίνεται κάθε χρόνο για να πετύχουμε τους στόχους μας, επαγγελματικούς και προσωπικούς. Και τι πιο ανανεωτικό από ένα καινούριο κούρεμα / στιλ μαλλιών, που όχι μόνο θα σε αναζωγονήσει μετά τις διακοπές αλλά θα ενισχύσει και την αυτοπεποίθηση και διάθεσή σου; Αν βρίσκεσαι ανάμεσα στις λίγες τυχερές που απολαμβάνουν ακόμα τις διακοπές τους, τότε το παρακάτω κείμενο πιθανόν να μην σε ενδιαφέρει. Αν όμως έχεις επιστρέψει για τα καλά στην απαιτητική καθημερινότητα του γραφείου και θες παράλληλα να... παρηγορηθείς για το τέλος των διακοπών σου, τότε η επίσκεψη σε ένα κομμωτήριο είναι μονόδρομος.

Δες επίσης: Autumn Vibes: 5 ιδέες για πολύχρωμο γαλλικό μανικιούρ σε κοντά νύχια

Γιατί ως γνωστόν, τα όμορφα, λαμπερά μαλλιά δεν κολακεύουν μόνο ένα πρόσωπο, άλλα έχουν το χάρισμα να ανεβάζουν την ψυχολογία μιας γυναίκας, να τονώνουν την αυτοπεποίθησή της, ακόμα και να χαρίζουν απλόχερα πόντους κομψότητας σε μια εμφάνιση συνολικά. Κι αν θες η επιστροφή στο γραφείο να είναι όσο πιο ομαλή γίνεται, ένα νέο κούρεμα είναι must. 

Παράλληλα, με ένα καλό haircut έχεις την ευκαιρία να περιποιηθείς τα μαλλιά σου, μια φροντίδα που τόσο έχουν ανάγκη μετά τις διακοπές. Η αφαίρεση μερικών πόντων για να φύγει η ψαλίδα είναι κάτι που πρέπει απαραιτήτως να γίνει - και να γίνεται σε όλες μας ανεξαιρέτως, αν θέλουμε υγιή μαλλιά -, όπως επίσης οποιαδήποτε άλλη θεραπεία σού προτείνει και ο κομμωτής σου. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι μια νέα κουπ θα σε ανανεώσει φουλ, θα χαρίσει κίνηση και όγκο στα μαλλιά σου ενώ θα συγκεντρώσει σχόλια θαυμασμού από τις συναδέλφους σου στο γραφείο.

Όσο για το ποια κουρέματα θα είναι τη φετινή σεζόν τα πιο περιζήτητα, οι τάσεις θέλουν αυστηρές γραμμές αλλά και σέξι όγκο και κίνηση που θυμίζει κάτι από το Old Hollywood. Ανάλογα λοιπόν με τις ανάγκες και τον τύπο των μαλλιών σου, το προσωπικό σου στιλ αλλά και την καθημερινότητά σου, οι επιλογές που έχεις είναι παραπάνω από αρκετές και ποικίλουν ανάμεσα σε αυστηρά, blunt bobs, μακριά φιλαριστά μαλλιά σε σχήμα πεταλούδας αλλά και ανάλαφρα, σέξι lobs.

Δες επίσης: Λεπτά μαλλιά χωρίς όγκο; Τότε το νερό καρύδας είναι για σένα

Δες παρακάτω ποια από αυτά σού ταιριάζουν, ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σου:

Αν έχεις μακριά μαλλιά, προτείνουμε να δοκιμάσεις το butterfly cut:

Πρόκειται για ένα κούρεμα που δίνει τη ψευδαίσθηση του κοντύτερου μήκους στα μαλλιά χωρίς ωστόσο να έχει πράγματι κοπεί (αξιόλογο) μάκρος. Στην ουσία, αυτή την ψευδαίσθηση τη δημιουργούν τα κοντύτερα μήκη στο μπροστινό μέρος που έρχονται σε διάφορα layers και συχνά ξεκινούν από πλαϊνές αφέλειες (curtains bangs). Τα κοντύτερα αυτά layers πλαισιώνονται από πιο μακριά έτσι ώστε να μην χαθεί το μήκος. Αυτό ακριβώς το έντονο φιλάρισμα και τα διάφορα μήκη είναι που χαρίζουν όγκο και κίνηση ενώ δίνουν ένα πολύ παιχνιδιάρικο και girly vibe στο look. 

Aν έχεις μετρίου μήκους μαλλιά, γιατί δεν δοκιμάζεις το κομψό lob;

Κάτι ανάμεσα σε ημίμακρα μαλλιά και κοντό καρέ, το lob είναι στην ουσία ένα μακρύ καρέ μέχρι το ύψος των ώμων (καμιά φορά, ξεπερνάει ελάχιστα τους ώμους). Είναι classy και κομψό, ταιριάζει στις περισσότερες γυναίκες ανεξαρτήτως στιλ ενώ αναβαθμίζει και το πιο απλό look. Οι φετινές τάσεις θέλουν να είναι αυστηρό χωρίς φιλάρισμα, αν ωστόσο έχεις πυκνά μαλλιά με όγκο και χοντρή τρίχα ζήτα από τον κομμωτή σου να σου κάνει ένα εσωτερικό, κρυφό φιλάρισμα ώστε να "κάτσει" καλύτερα το κούρεμα.

Αν είσαι fan του πιο κοντού και αυστηρού, κάνε ένα blunt bob:

Η μεγαλύτερη τάση φέτος είναι το πολύ αυστηρό, κοντό καρέ, κομμένο σε ενιαίο μήκος και, ιδανικά, ολόισιο. Αν έχεις ήδη ίσια, λεπτά μαλλιά, μπορείς να δοκιμάσεις άφοβα αυτή την τάση. Αν ωστόσο έχεις πιο πυκνά μαλλιά, θα πρέπει να ακολουθήσεις την παραπάνω συμβουλή μας σχετικά με το φιλάρισμα αλλά και να δεχτείς ότι, ενδεχομένως, δεν θα δείχνει αυστηρά ολόισιο το κούρεμα. Πόσο μάλλον αν έχεις και πολύ σγουρά ή σπαστά μαλλιά. Φυσικά, υπάρχει η λύση και γι᾽αυτούς τους τύπους μαλλιών με τη σωστή περιποίηση και styling.