5 αγαπημένα scrubs σώματος για απόλυτα μεταξένια επιδερμίδα πριν τις καλοκαιρινές διακοπές

Μάθε όλα τα οφέλη της απολέπισης για το σώμα σου.

Η απολέπιση σώματος ανήκει σε εκείνα τα beauty rituals που είναι αναγκαίο να γίνονται αρκετά μέσα στον χρόνο, ίσως και μια φορά την εβδομάδα σε ορισμένες περιπτώσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πάντως ότι, αν θες η επιδερμίδα σου να λάμπει πριν φύγεις για διακοπές ή ξεκινήσεις να φοράς τα κοντά φορέματα και σορτς σου, οφείλεις να περιποιηθείς σωστά το δέρμα σου.

Το παραπάνω ισχύει για όλες μας, ιδίως αν νιώθεις αφυδατωμένη, με μια ενοχλητική αίσθηση τραβήγματος, ακόμα και ξηρότητας, την επιδερμίδα σου. Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια του δέρματος, που αναγκαστικά συσσωρεύονται εκεί από τον αέρα, την τριβή του σώματος με τα ρούχα αλλά και κάθε άλλα προϊόντα που μπορεί να φοράς (πχ κρέμες σώματος), είναι αναγκαία για να νιώσεις και πάλι το δέρμα σου λείο, απαλό και ενυδατωμένο.  

Φυσικά, από μόνη της η απολέπιση δεν αρκεί, καθώς πρέπει να συνδυαστεί με εντατική θρέψη και ενυδάτωση που μόνο οι κρέμες σώματος, τα body oils ή τα body butters μπορούν να σου χαρίσουν.

Δες εδώ: Οι 5 καλύτερες κρέμες σώματος με άρωμα σαπουνιού και καθαριότητας

Τα οφέλη της απολέπισης

Η απολέπιση ολόκληρου του σώματος απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος, εξομαλύνει την υφή του αλλά και ταυτόχρονα κάνει θαύματα στην κυτταρίτιδα.

Επιπλέον, με την απολέπιση αυξάνεις την αποτελεσματικότητα των τοπικών θεραπειών που εφαρμόζεις στην περιοχή (βλ. κρέμες, λάδια κλπ), βοηθώντας τα να εισχωρήσουν βαθύτερα στο δέρμα και να σου χαρίσουν τη μεταξένια απαλότητα που ζητάς. Τέλος, μην ξεχνάς ότι η ίδια η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων αποκαλύπτει ένα πολύ απαλό δέρμα.

Δες επίσης: Πώς να απαλλαχθείς από τις σκασμένες φτέρνες μια για πάντα

Tip: Απόφυγε να κάνεις scrub αν έχεις ευαίσθητο ή ερεθισμένο δέρμα, σπυράκια / κάποια άλλη δερματοπάθεια ή αν ξυρίστηκες μόλις. Η απολέπιση θα επιδεινώσει την κατάσταση οπότε καλό είναι να περιμένεις λίγες μέρες μέχρι να σου περάσει η όποια ευαισθησία - και καλό είναι να συμβουλεύεσαι τον δερματολόγο σου πριν κάνεις το οτιδήποτε στο δέρμα σου. 

Δες επίσης: Κυτταρίτιδα - χαλάρωση: Γιατί το dry brushing είναι η ιδανική τεχνική για να τα αντιμετωπίσεις

Δες τις προτάσεις της beauty editor για τα καλύτερα απολεπιστικά σώματος που υπάρχουν αυτή τη στιγμή:

 

 

Luxurious Body Scrub Icing Sugar, Intermed
Φυσικό απολεπιστικό σώματος που τονώνει και αναζωογονεί το δέρμα, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και βοηθά στην ανάπλαση του δερματικού ιστού. Η μοναδική του σύνθεση αποτελείται από εκχυλίσματα βοτάνων και βιταμίνες και ενισχύεται από την έντονη απολεπιστική δράση των αμυγδάλων και luffa, δίνοντας στο δέρμα μια ασύγκριτη λάμψη και ζωντάνια.
Revitalising Granular Scrub σώματος, Nuxe
Προϊόν απολέπισης με εξαιρετικά δροσερή υφή που θυμίζει γρανίτα. Κάνει απαλή απολέπιση και λειαίνει το δέρμα, ενώ το αναζωογονεί χάρη στο ακαταμάχητο άρωμα με νότες πράσινου τσαγιού.
Body Desserts Sweet Lollipop, Organic Shop
Aπολεπιστικό σώματος λείανσης με εκχυλίσματα φράουλας, βατόμουρου, μαύρου κερασιού και βατόμουρου, πλούσια σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά, που προάγουν την ενυδάτωση, την ελαστικότητα και την απαλότητα του δέρματος, ενώ η ζάχαρη απολεπίζει τέλεια το δέρμα.
Κασσάνδρα Απολεπιστικό Σώματος με Ζάχαρη, Fresh Line
Πολυτελές απολεπιστικό σώματος βασισμένο στην καστανή ζάχαρη και σε πλούσια ενυδατικά έλαια, που αφήνει ένα μακράς διάρκειας γλυκό και βαλσαμικό άρωμα στην επιδερμίδα, αλλά και ένα απαλό shimmer χάρη στους παράγοντες λάμψης που περιέχει. Περιέχει βανίλια, μέλι και γεράνι.
The Ritual of Sakura Body Scrub, Rituals
Scrub σώματος με πίτουρο ρυζιού, Tsubaki και έλαιο Jojoba που θρέφουν την επιδερμίδα για μια λαμπερή και υγιή λάμψη. Αυτό το απολεπιστικό εμπλουτίζεται με τον θρεπτικό αρωματικό συνδυασμό γάλακτος ρυζιού και ανθών κερασιάς – γνωστά για το λεπτό και κομψό άρωμά τους.