"Έπρεπε να κάνω τον εαυτό μου μικρό": Η εμπειρία της Lily Collins από την τοξική σχέση της με πρώην σύντροφό της

Η πρωταγωνίστρια της σειράς "Emily in Paris" μοιράστηκε τις δυσκολίες που βίωσε όσο βρισκόταν σε μία κακοποιητική κατάσταση.

Με την εξάπλωση του κινήματος #MeToo εκατομμύρια γυναίκες κατάφεραν να βρουν τη δύναμη να μιλήσουν για τις ιστορίες τους και να καταγγείλουν κακοποιητικές συμπεριφορές. Μαζί τους κι άλλες γυναίκες βρήκαν το θάρρος να βγουν από τοξικές σχέσεις, μέσα στις οποίες μέρα με τη μέρα έχαναν τον εαυτό της. Για μία τέτοια τοξική σχέση μίλησε η Lily Collins καλεσμένη στο podcast "We Can Do Hard Things", πολύ πριν τον γάμο της με τον Charlie McDowell.

Πιο αναλυτικά, η ηθοποιός δήλωσε πως η δική της σχέση περιελάμβανε λεκτική και συναισθηματική κακοποίηση, που την έκανε να νιώθει τόσο μικρή. "Με φώναζε μικρή Lily. Έπρεπε να είσαι η μικρή LiIy και θα χρησιμοποιούσε αυτές τις απαίσιες λέξεις για μένα σε σχέση με αυτά που φορούσα και θα με αποκαλούσε πουτ*** και όλα αυτά τα πράγματα", είπε χαρακτηριστικά. 

Όπως εξήγησε, τα υποτιμητικά λόγια του συντρόφου της την έκαναν να είναι σιωπηλή και σαν να έπρεπε να κάνει τον εαυτό της μικρό, ώστε να νιώθει ασφάλεια. Η ίδια στο παρελθόν είχε αποκαλύψει πως αντιμετώπιζε διατροφικές διαταραχές, με τη σχέση της να είναι ένας από τους λόγους που την οδήγησε εκεί. Μάλιστα, στην ψυχοθεραπεία - όπου απευθύνθηκε αργότερα - συνειδητοποίησε πως η συμπεριφορά του συντρόφου της βοήθησε στο να συμβεί αυτό. "Όταν το θήραμα απειλείται, κάνει τον εαυτό του όσο μικρό μπορεί. Πιθανώς με το να μην τρώει, με το να κάνει τον εαυτό του λιγότερο λαχταριστό, εκεί νιώθει περισσότερη ασφάλεια", εξήγησε, παρομοιάζοντας αυτή την κατάσταση με την περίπτωσή της. 

Η ηθοποιός εξομολογήθηκε πως ακόμα και σήμερα ο πανικός και το άγχος που ένιωθε πυροδοτείται, παρότι βρίσκεται σε μία υγιή σχέση. "Οι καταστάσεις είναι εντελώς διαφορετικές 10 χρόνια πριν με το τώρα. Αυτός ο πανικός είναι αυτό που μπορεί ακόμα να με πυροδοτήσει. Ακόμα κι αν βρίσκομαι στην πιο υγιή σχέση, μπορεί να υπάρξει κάποια στιγμή που συμβαίνει μέσα στην ημέρα όπου η ιστορία επιστρέφει στα ξαφνικά", σημείωσε. Η ίδια μάλιστα περιέγραψε το πώς αισθάνεται όταν συμβαίνει αυτό, με την καρδιά της και το στομάχι της να αντιδρούν, νιώθοντας πως επιστρέφει ξαφνικά πίσω τη στιγμή που άκουσε εκείνες τις υποτιμητικές φράσεις 10 χρόνια νωρίτερα. 

Splash News / Ideal Image
Splash News / Ideal Image
H Lily Collins με τον σύζυγό της, Charlie McDowell

Πλέον, η Collins είναι πιο χαρούμενη από ποτέ, έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της, τον οποίο αποκαλεί καλύτερό της φίλο. "Δεν είχα ποτέ κανέναν άλλο σαν τον Charlie να με έχει δει σε αυτή την κατάσταση, πιθανώς γιατί ποτέ δεν ένιωσα άνετα να είμαι σε αυτή την κατάσταση, γνωρίζοντας πως αυτός ο άνθρωπος θα φύγει. Τώρα στη ζωή μου, έχοντας τον φανταστικό και υποστηρικτικό μου σύζυγο, επικοινωνούμε και συζητάμε για τόσα πολλά", είπε χαρακτηριστικά.