Να γιατί εχει τόσο μεγάλη σημασία να έχουμε καθαρό νερό και στο μπάνιο μας

Αλήθεια, πόσο καθαρό είναι το νερό στο μπάνιο μας;

Πολλές φορές δεν υπάρχει τίποτε πιο ευχάριστο και αναζωογονητικό από ένα απλό μπάνιο στην άνεση του σπιτιού μας. Λίγα λεπτά κάτω από το νερό του ντους αρκούν για να πλυθούμε αλλά και να "καθαρίσουμε” ένα μέρος από την κούραση της ημέρας. Τρεις, τέσσερεις ή περισσότερες φορές μέσα στην εβδομάδα, το ντους του σπιτιού μάς υποδέχεται όλη την οικογένεια.

Κι αυτό είναι ένας λόγος παραπάνω ώστε να φροντίσουμε αυτό το νερό -που έρχεται τόσες φορές σε επαφή με το σώμα μας, και σε τέτοιες ποσότητες- να είναι απόλυτα ασφαλές και καθαρό.

Πόσο καθαρό είναι το νερό στο μπάνιο μας;

Σπάνια θα σκεφτεί κανείς ότι μπορεί να υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με το αθώο νερό που ρέει για λίγο πάνω μας και φεύγει στα σιφώνια. Ούτε θα ανησυχήσει ότι ένα ζεστό μπάνιο θα μπορούσε να επιβαρύνει κάπως τον οργανισμό του. Είναι, όμως, τόσο απλό;

Όταν κάνουμε μπάνιο, συνήθως χρησιμοποιούμε ζεστό νερό, το οποίο καλύπτει όλο το σώμα, διευκολύνοντας το άνοιγμα των πόρων. Έτσι, το δέρμα μας απορροφά πιο εύκολα στοιχεία που βρίσκονται στο νερό. Παράλληλα, όση ώρα βρισκόμαστε στο μπάνιο, εισπνέουμε τους υδρατμούς που έχουν παραχθεί από το ντους και μαζί με αυτούς διάφορα ίχνη στοιχείων που μπορεί να περιέχονται στο νερό.

Τέτοια στοιχεία μπορούν να παραμείνουν, παρά το γεγονός ότι το νερό του δικτύου πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές. Κι αυτό γιατί η ποιότητά του συχνά υποβαθμίζεται από διάφορες αιτίες. Ο υδροφόρος ορίζοντας μπορεί να μολυνθεί από χημικά που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία, φυτοφάρμακα και λιπάσματα, παθογόνα από τα ανθρώπινα λύματα. Επίσης, το νερό μπορεί να περιέχει και βαρέα μέταλλα στη "φυσική”, αφιλτράριστη μορφή του, από μόλυβδο μέχρι αρσενικό.

Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και το απαρχαιωμένο ή και κακοσυντηρημένο δίκτυο που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές. Τέλος, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το χλώριο που χρησιμοποιείται για την απολύμανση του νερού, ένα στοιχείο που υπό συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να αποτελέσει απειλή για την υγεία μας. Το χλώριο και τα παράγωγά του θεωρούνται γενικά "εχθροί” του δέρματος, αφού μπορεί να προκαλέσει από ξηρότητα μέχρι ερεθισμούς και δερματίτιδες. Από την αντίδραση του χλωρίου με οργανικές ενώσεις στο νερό ευνοείται ο σχηματισμός τριαλομεθανίων (ΤHMs), όπως το χλωροφόρμιο, το οποίο με τη σειρά του είναι ιδιαίτερα τοξικό.

Γιατί αξίζει μια επένδυση σε ένα φίλτρο νερού για το μπάνιο

Δεν είναι τυχαίο ότι οποτεδήποτε κάνουμε μπάνιο σε μια πισίνα, είναι επιτακτικό να ξεπλυθούμε μετά, για να φύγει το χλώριο. Αλλά και το ίδιο το νερό του ντους δεν είναι πάντα απόλυτα καθαρό. Άλλωστε, έρευνες έχουν δείξει ότι ανάλογα με το χρόνο που εκτεθεί το ανθρώπινο σώμα στο νερό του ντους, αυξάνεται σημαντικά η ποσότητα χλωροφορμίου και άλλων παραγώγων (πχ. αλοκετόνες) που απορροφώνται από το δέρμα και μπαίνουν στο σώμα με την αναπνοή. Πώς μπορούμε λοιπόν να εξασφαλίσουμε ότι δεν έχουμε απολύτως τίποτα να φοβόμαστε από το νερό του μπάνιου μας;

Σε ό,τι αφορά το νερό βρύσης για κατανάλωση ή για γενικότερη χρήση στην κουζίνα, υπάρχουν αρκετές επιλογές. Από το εμφιαλωμένο νερό ως ακόμα και το βράσιμο του νερού, λύσεις που ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικές, επαρκείς ή/και οικονομικές. Η πιο ολοκληρωμένη λύση είναι ένα αποτελεσματικό φίλτρο νερού που τοποθετείται απευθείας στη βρύση ή ένα φίλτρο άνω πάγκου.

Εξίσου έξυπνη επιλογή είναι και ένα καλό φίλτρο για το μπάνιο. Για να μη δαπανήσουμε άσκοπα τα χρήματά μας, ιδανικά πρέπει να επιλέξουμε ένα φίλτρο με καλή απόδοση, ικανοποιητική αντοχή και διάρκεια στο χρόνο.

Nanofilter, η ιδανική λύση για το νερό του ντους

Ένα υψηλής ποιότητας φίλτρο νερού για το μπάνιο πρέπει να απομακρύνει το χλώριο και τυχόν επιβλαβή βαρέα μέταλλα, ώστε το νερό να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρό. Τόσο κατά τη διάρκεια της επαφής με το δέρμα μας, όσο και στο βαθμό που εισπνέουμε τους υδρατμούς του μέσα στον κλειστό χώρο του μπάνιου.

Το Star 7300 της Nanofilter διαθέτει σύστημα τριπλής διήθησης που συνδυάζει πολλαπλά στάδια καθαρισμού:

  1. Ίνες ενεργού άνθρακα, με πολλαπλάσια απόδοση σε σχέση με τα συνήθη φίλτρα άνθρακα. Απομακρύνουν ίχνη φυτοφαρμάκων και οργανικά υλικά, ενώ βελτιώνουν την οσμή του νερού.
  2. Στρώση PP Cotton (βαμβάκι-πολυεστέρα), από τις μικρές οπές της οποίας συγκρατούνται σωματίδια άμμου, σκουριάς, ελαφρά στερεά και παθογόνοι μικροοργανισμοί.
  3. Υλικό αποξείδωσης, που μέσω ηλεκτροχημικής αντίδρασης, μετατρέπει το χλώριο σε οξυγόνο και ιόντα χλωρίου, τα οποία είναι ακίνδυνα για το σώμα μας.

Έτσι, το φίλτρο νερού μπάνιου Star 7300 κατορθώνει να συγκρατήσει σε ποσοστό ως και 99% το χλώριο και παράγωγά του, ενώ σε ποσοστό ως και 95 % συγκρατεί χημικά, ίχνη φυτοφαρμάκων και βαρέων μετάλλων. Έχει μεγάλη διάρκεια ζωής (ως 30.000 λίτρα) και είναι πολύ πρακτικό στη χρήση, αφού είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να επιτρέπει άνετη ροή νερού (αντέχει πίεση ως 80 PSI), να ελαχιστοποιεί τυχόν διαρροές αλλά και να "ειδοποιεί” το χρήστη για το χρόνο που το φυσίγγιο χρειάζεται αντικατάσταση.

Νερό καθαρό για το σπίτι μας με την τεχνολογία Nanofilter

Το Star 7300 ανήκει στη γκάμα οικιακών συστημάτων καθαρισμού νερού της Nanofilter, μιας από τις κορυφαίες εταιρείες στην Ελλάδα στο χωρό αυτό. Διαθέτει στην ελληνική αγορά οικιακά φίλτρα νέας γενιάς, που βιδώνονται απευθείας πάνω στη βρύση, καθώς και φίλτρα άνω πάγκου, με υψηλή ποιότητα κατασκευής και αντοχή στο χρόνο.

Μάλιστα, είναι η μόνη που διαθέτει προϊόντα με τη μοναδική στον κόσμο ρωσική νανοτεχνολογία, η οποία αποδίδει εξαιρετικό αποτέλεσμα φιλτραρίσματος. Φυσικά, όλα τα φίλτρα της είναι πιστοποιημένα από εξειδικευμένους οργανισμούς και εργαστήρια, όπως το Ινστιτούτο Παστέρ, το Eurofins και το Πανεπιστήμιο της Φερράρα.

Η αγορά ενός φίλτρου νερού δεν είναι μια απλή υπόθεση. Πρόκειται για μια επιλογή που αφορά στην υγεία και την υγιεινή του σπιτιού μας. Όλοι γνωρίζουμε πόση σημασία έχει να είναι όσο το δυνατό πιο καθαρό το νερό που πίνουμε. Το ίδιο ισχύει και για κάτι τόσο απλό, όσο το νερό του ντους - και τελικά, για οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με τον οργανισμό μας.