Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ | Το κλειδί για μια καλή ζωή βρίσκεται στα χέρια μας

Πώς γίνεται στην πράξη η φροντίδα του εαυτού μας.

Με τα δεδομένα να αλλάζουν συνεχώς σε παγκόσμιο επίπεδο, χωρίς να γνωρίζουμε το τι θα συμβεί στο μέλλον και με τη σύγχρονη ζωή να μας αναγκάζει να παραμελούμε την υγεία μας, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να εξασφαλίσουμε από τη δική μας πλευρά ένα καλύτερο αύριο, είναι το να φροντίζουμε τους εαυτούς μας. Όπως αποδείχθηκε, το να έχουμε μία καλή υγεία και κατ’επέκταση μία καλή ζωή είναι μία "επιλογή" που βρίσκεται στα δικά μας χέρια.

Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ

Η καμπάνια του Συνδέσμου ΕΦΕΧ "Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ", μοιάζει να είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, καθώς τοποθετεί στο επίκεντρο τη σημασία της αυτοφροντίδας. Φροντίζω τον εαυτό μου μέσω της ενημέρωσης, της πρόληψης, του ελέγχου της υγείας μου, σημαίνει πως βάζω την προστασία του οργανισμού μου σε προτεραιότητα ώστε να μάθω τον τρόπο να ζω καλύτερα κάθε μέρα, όλο τον χρόνο.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση

Για να γνωρίζουμε, όμως, το τι πραγματικά χρειάζεται ο οργανισμός μας την κάθε στιγμή, οφείλουμε να κάνουμε καθημερινά σωστές επιλογές. Σε αυτές βρίσκεται η σωστή ενημέρωση για παθήσεις που απειλούν την υγεία μας, όσο και η πρόληψη την οποία δεν πρέπει να αμελούμε, καθώς δεν έχει βγει τυχαία το γνωστό ρητό, αφού μέσω αυτής της διαδικασίας γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας.

Η αυτοφροντίδα στην πράξη

  • Ύστερα από την ενημέρωση και την πρόληψη, οφείλουμε να κάνουμε στην πράξη αυτά, τα οποία μάθαμε για τον οργανισμό μας, ώστε να τον θωρακίσουμε σωστά. Αρχικά, βελτιώνουμε τον τρόπο ζωής μας, με το να υιοθετούμε πιο υγιεινές συνήθειες, όπως για παράδειγμα το να προσθέσουμε στη διατροφή μας θρεπτικές τροφές, βιταμίνες και συμπληρώματα που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας.
  • Σε περίπτωση που παρατηρήσουμε ένα σύμπτωμα που δεν είναι φυσιολογικό, οφείλουμε να δράσουμε έγκαιρα, ύστερα, φυσικά, από τη σωστή διάγνωση ειδικού. Αν πρόκειται για κάποια ασθένεια, η άμεση αντιμετώπιση εγγυάται μικρότερη σε χρόνο ίαση και πιο σύντομη επιστροφή στην κανονικότητα.
  • Επιπλέον, για οτιδήποτε έχει να κάνει με το πεπτικό μας σύστημα, που συχνά θεωρούμε πως δεν είναι κάτι σοβαρό, οφείλουμε να αναζητήσουμε τη σωστή καθοδήγηση. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και με τα προβλήματα δερματολογικής φύσης, που συχνά αμελούμε ως ασήμαντα, τα οποία, ωστόσο, χρειάζονται περισσότερη διερεύνηση.
  • Από την άλλη, ακόμα κι αν η εποχικότητα και οι αλλεργίες που εμφανίζονται με την αλλαγή της εποχής δεν συγκρίνονται με τις ιώσεις και τις επιπτώσεις αυτών, οφείλουμε να ζητήσουμε βοήθεια από τον φαρμακοποιό που εμπιστευόμαστε, ο οποίος θα μας συστήσει τη σωστή θεραπεία για τα συμπτώματα που παρουσιάσουμε, είτε αυτά συνδέονται με τριχόπτωση, ξηροφθαλμία ή σινάχι. 

Μέσω της καμπάνιας Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ, υπενθυμίζεται η σημασία της εξ’ ολοκλήρου φροντίδας του οργανισμού μας από εμάς τους ίδιους, υπογραμμίζοντας το γεγονός πως η λύση και η αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος βρίσκεται στα δικά μας χέρια.

mefrontizwkala.gr | Facebook Instagram YouTube