Γυναίκες στο τιμόνι της υγείας: Δυναμικές, πολύπλευρες, διορατικές

Οι γυναίκες μέσα απ' όλους τους ρόλους τους αποτελούν έμπνευση για εμάς στο Shape - και ελπίζουμε και για όλες εσάς τις αναγνώστριές μας.

Στο Shape υποστηρίζουμε και προωθούμε την ευεξία, έναν όρο που περιλαμβάνει πολλά στοιχεία για την ψυχική και τη σωματική μας υγεία. Γι’ αυτό και δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι στην ανάγκη για ενδυνάμωση των γυναικών – έστω κι αν αυτός ο όρος δε θα έπρεπε να συζητείται το 2022, αλλά να θεωρείται κάτι δεδομένο.

Συνδυάζοντας την έννοια της υγείας και τη γυναίκα, αποφασίσαμε να συνομιλήσουμε με γυναίκες που έχουν έναν επιδραστικό ρόλο στον χώρο της υγείας. Με γυναίκες που επικοινωνούν με τους ασθενείς, γυναίκες που μεταφέρουν τις ειδήσεις για τις νέες θεραπείες και τις εξελίξεις στα μέσα ώστε να φτάσουν σε όλους μας, γυναίκες που κρατούν σχεδόν κυριολεκτικά μέσω του ρόλου τους το "τιμόνι" στον χώρο της εργασίας τους, αλλά που παραμένουν γυναίκες όπως όλες μας, με την ανάγκη να ισορροπούν την εργασιακή και την προσωπική τους ζωή και να αντιμετωπίζουν καθημερινά προκλήσεις.

Αυτές τις γυναίκες, τα πιστεύω τους, τις δυσκολίες τους, όσα τις κάνουν υπερήφανες και αποτελούν πρόκληση στη δουλειά τους, τους στόχους τους... όλα αυτά θέλουμε να ακούσουμε και να γνωρίσουμε καλύτερα με αφορμή το αφιέρωμα που κάνει το Shape.gr.

Στα άρθρα που ακολουθούν (πάτησε επάνω στα ακόλουθα links για να "ανοίξουν") συνομιλούμε με κάποιες γυναίκες που έχουμε ξεχωρίσει στον τομέα της Υγείας. Σίγουρα όμως υπάρχουν πολλές περισσότερες που αξίζει να γνωρίσουμε, γι' αυτό και το συγκεκριμένο αφιέρωμα είναι μόνο η αρχή!