Χέιλι Μπίμπερ: Το εγκεφαλικό και τα συμπτώματα που περιγράφει ότι βίωσε

Η σύζυγος του Τζάστιν Μπίμπερ περιγράφει πώς ένιωσε όταν έπαθε ένα μίνι εγκεφαλικό, έναν χρόνο πριν, αποδεικνύοντας ότι το εγκεφαλικό μπορεί να αφορά κάθε ηλικία και φύλο.

Όπως μοιράστηκε σε βίντεο στο λογαριασμό της στο YouTube, η Χέιλι Μπίμπερ, στην ηλικία των 26 ετών, υπέστη ένα μικρό εγκεφαλικό επεισόδιο. Τα συμπτώματα ξεκίνησαν την ώρα που έτρωγε πρωινό με τον σύζυγό της Τζάστιν Μπίμπερ: Ένιωσε να μουδιάζουν τα δάχτυλά της και δεν μπορούσε να μιλήσει αφού είχε παραλύσει η μία πλευρά του προσώπου της. 

"Πάλεψα με πολύ άγχος μετά. Είχα πάθει PTSD (Διαταραχή Μετατραυματικού Στρες), ένιωθα τεράστιο φόβο μήπως μου ξανασυμβεί. Ήταν απλώς ένα συναίσθημα που δεν ήθελα να το βιώσω ποτέ ξανά. Δηλαδή, ήταν τόσο τρομακτικό, τόσο σοκαριστικό, τόσο αποκαρδιωτικό με κάθε τρόπο που μπορούσες να φανταστείς. Γίνεται πιο εύκολο και πιο εύκολο με τον καιρό να μπορείς να μιλήσεις γι’ αυτό. Είμαι πραγματικά ευγνώμων που μπόρεσα να έχω καταπληκτικούς γιατρούς, νοσοκόμες και ανθρώπους που με βοήθησαν να καταλάβω τι πραγματικά συνέβη", διαβάζουμε στο TheToc.gr.

Ένα μήνα μετά τη νοσηλεία της, η Μπίμπερ αποκάλυψε ότι έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για μια τρύπα στην καρδιά της μετά από το μίνι εγκεφαλικό επεισόδιο. "Αλλά νομίζω ότι η θετική πλευρά για μένα είναι ότι με οδήγησε να ανακαλύψω ότι είχα αυτή την τρύπα στην καρδιά μου" επισήμανε.

Τώρα, η Μπίμπερ είπε ότι αρχίζει σιγά σιγά να ζει ξανά τη ζωή της χωρίς να σκέφτεται τι μπορεί να συμβεί στην υγεία της. "Κοιτάζω πίσω και ξέρω ότι θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερο", είπε. "Θα μπορούσαν να είχαν συμβεί τόσα χειρότερα πράγματα εκείνη τη στιγμή".

Ta βασικά συμπτώματα του εγκεφαλικού 

  • Aδυναμία ή μούδιασμα στη μία πλευρά του σώματος
  • Δυσκολία στην ομιλία
  • Δυνατός πονοκέφαλος
  • Απώλεια μέρους της όρασης

Μάθε περισσότερα για το εγκεφαλικό, ποιοι κινδυνεύουν και τι πρέπει να γνωρίζεις εδώ

Σημαντικό: Στην περίπτωση που βιώσεις οποιοδήποτε ασυνήθιστο και έντονο σύμπτωμα, ο μόνος που μπορεί να σε καθοδηγήσει σωστά είναι ο παθολόγος σου. Ενημέρωσέ τον χωρίς καθυστέρηση.