Φτάσαμε σε αυτό το σημείο: Πέφτει η αυλαία για την πανδημία του κορονοϊού

Τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό έληξαν επίσημα στη χώρα μας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έβγαλε μία ανακοίνωση που μας έκανε να πούμε ένα "ουουουφφφφ".

Από τέλος Μαρτίου παύουν στη χώρα μας τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό σε μια τυπική λήξη της πανδημίας. Η ανακοίνωση για την παύση των υποχρεωτικών μέτρων έγινε με εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και πλέον μπορούμε -και επίσημα- να κυκλοφορούμε χωρίς μάσκες στα ΜΜΜ και στους άλλους χώρους όπου ήταν υποχρεωτική, ενώ καταργείται και η υποχρεωτικότητα των rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Το τελευταίο καλό νέο έρχεται από τον ΠΟΥ. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ελπίζει να μειώσει φέτος το μέγιστο επίπεδο συναγερμού για την Covid-19, εκτιμώντας ότι η επιδημία βρίσκεται στα πρόθυρα του να αντιπροσωπεύει πλέον μια απειλή παρόμοια με αυτή της εποχικής γρίπης.

"Εκτιμώ ότι φτάνουμε στο σημείο να μπορούμε να θεωρούμε την Covid-19 με τον ίδιο τρόπο που θεωρούμε την εποχική γρίπη, η οποία συνιστά απειλή για την υγεία, ένας ιός που θα συνεχίσει να σκοτώνει, αλλά είναι ένας ιός που δεν διαταράσσει την κοινωνία μας ή τα υγειονομικά μας συστήματα", δήλωσε ο επικεφαλής προγραμμάτων έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ Μάικλ Ράιαν σε συνέντευξη Τύπου.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ