Ένα διαφορετικό laser για γυναίκες που ενδείκνυται για μέσα στο καλοκαίρι

Όσα μας εξήγησε η Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος, Αντωνία Λαζαράκη, για τη θεραπεία ενυδάτωσης του κόλπου.

Έχοντας στο μυαλό μας πως οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μπροστά μας, έχουμε ήδη μεριμνήσει να κλείσουμε το καθιερωμένο ραντεβού μας για laser ώστε να απαλλαγούμε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα ή από το θέμα των ευρυαγγειών, δεδομένου ότι οι συνεδρίες αυτές δεν ενδείκνυνται για τις ημέρες με ήλιο. Ωστόσο, υπάρχει ένα laser το οποίο δεν επηρεάζεται από αυτό τον παράγοντα και πρέπει να γίνει οπωσδήποτε πριν κάνουμε το πρώτο μας μπάνιο στη θάλασσα. Ο λόγος για το laser ενυδάτωσης και αναζωογόνησης του κόλπου, μία θεραπεία που η Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος, Αντωνία Λαζαράκη, προτείνει σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν ξηρότητα στο σημείο αυτό. 

Σε ποιες γυναίκες απευθύνεται;

Όπως μας εξήγησε η γιατρός, η θεραπεία αυτή είναι ιδανική για τις γυναίκες που αισθάνονται πόνο κατά την σεξουαλική επαφή, ταλαιπωρούνται από υποτροπιάζουσες κολπίτιδες και ουρολοιμώξεις καθώς και στις γυναίκες με χαλάρωση του κόλπου και ακράτεια ούρων. Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, πως ταιριάζει απόλυτα στις γυναίκες που βρίσκονται στην περίοδο της εμμηνόπαυσης, δεδομένου ότι η μείωση των οιστρογόνων οδηγεί σε ατροφία και ξηρότητα κόλπου.

Ωστόσο, δεν απευθύνεται μόνο σε μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες, αφού το πρόβλημα αυτό μπορεί να προκληθεί και από τη χρόνια χρήση αντισυλληπτικών. Επιπλέον, το laser ενδείκνυται και για τις γυναίκες που υποβλήθηκαν σε θεραπείες για την αντιμετώπιση κακοηθειών και άλλων παθήσεων, όπως και σε εκείνες που γέννησαν με καισαρική τομή ειδικά στις πολύ αδύνατες γυναίκες, καθώς πριν ακόμη φτάσουν στην ηλικία τις κλιμακτηρίου, καταλήγουν με στενό και με μειωμένη λίπανση κόλπο.

Βέβαια, δεν πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός πως και οι γυναίκες που είχαν φυσιολογικούς τοκετούς και ασχολούνται με χειρωνακτική εργασία με συχνή άρση βαρών σε συνδυασμό με κάποια γενετική προδιάθεση, οδηγούνται στη χαλάρωση των κολπικών τοιχωμάτων και την ακράτεια ούρων, με αποτέλεσμα η θεραπεία να είναι κατάλληλη και για εκείνες.

Πώς πραγματοποιείται η διαδικασία του laser;

Δυστυχώς, η ύπαρξη της ξηρότητας στον κόλπο οδηγεί τη γυναίκα στο να μην είναι χαλαρή και να μην απολαμβάνει το σεξ, ενώ η απώλεια ούρων και η ανάγκη συχνής επίσκεψης της τουαλέτας μειώνει την ποιότητα ζωής της. Επομένως, το  Laser είναι η πιο αποτελεσματική λύση! Ανώδυνα, χωρίς αναισθητικό, στο ιατρείο, μια κεφαλή που μοιάζει με την κεφαλή του υπερήχου περιστρέφεται 360 μοίρες σε όλο το μήκος του κόλπου, ζεσταίνει απαλά τον ιστό και ενεργοποιεί τη δημιουργία νέου κολλαγόνου και ινών ελαστίνης. Συγχρόνως ομαλοποιεί την αιμάτωση της περιοχής, αυξάνει την ενυδάτωση και την άμυνα του κόλπου έναντι των λοιμώξεων καθώς και την ευαισθησία των αισθητικών υποδοχέων. Με αυτό τον τρόπο ανακτάται η αντοχή και η ελαστικότητα του κόλπου, η σεξουαλική επιθυμία, καθώς επίσης υποστηρίζεται η ουροδόχος κύστη που έρχεται σε επαφή με το πρόσθιο κολπικό τοίχωμα.

Η θεραπεία διαρκεί περίπου 30 λεπτά, δεν έχει παρενέργειες, πράγμα που σημαίνει πως μπορούμε να ξαναγυρίσουμε κατευθείαν στις δραστηριότητές μας. Μπορεί να γίνει στο μεσημεριανό διάλειμμα! Δεν βλέπουμε αίμα, δεν πονάμε μετά, δεν χρειάζεται παυσίπονο και αντιβίωση. Αποφεύγουμε μόνο την έντονη σωματική άσκηση και τη σάουνα για 3 μέρες, το μπάνιο στην θάλασσα-πισίνα και την σεξουαλική επαφή για 5 μέρες. Άμεσα, γρήγορα, κλινικά αποδεδειγμένα, αποτελεσματικά, χωρίς πόνο και downtime, από την πρώτη κιόλας συνεδρία αισθανόμαστε τη διαφορά. Ιδανικά συνιστούμε 3 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 4-6 εβδομάδων η μια από την άλλη, για καλύτερο και μεγαλύτερης διάρκειας αποτέλεσμα.

Αξίζουμε όλες οι γυναίκες να απολαμβάνουμε τον έρωτα, τη διασκέδαση και τον χορό, τα ταξίδια και τις εκδρομές και κάθε δραστηριότητα χωρίς άγχος. Να απολαμβάνουμε την ζωή! Υπάρχουν λύσεις για ό,τι μας απασχολεί.

*Ευχαριστούμε θερμά για τις πολύτιμες πληροφορίες τη Μαιευτήρα – Χειρουργό Γυναικολόγο, Αντωνία Λαζαράκη, www.lazaraki.gr