Για πόσο καιρό μπορείς να κρύψεις την εγκυμοσύνη; H Rihana το έκανε και μας εξέπληξε!

Λένε ότι ο βήχας και ο έρωτας δεν κρύβονται. Τι συμβαίνει όμως με την εγκυμοσύνη; Μπορείς να την κρύψεις από τους γύρω σου; Και για πόσο καιρό;

Στο αμερικανικό Super Bowl λίγες μέρες πριν, η Rihana αποκάλυψε μια ευχάριστη είδηση στους θαυμαστές της, ότι περιμένει το δεύτερο παιδί της και μάλιστα είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Η τραγουδίστρια φορούσε φαρδιά ρούχα κατά τη διάρκεια των προβών και φαίνεται πως ούτε καν οι χορευτές και οι συνεργάτες της δεν είχαν αντιληφθεί τη δεύτερη εγκυμοσύνη της, η οποία μάλιστα ήρθε μόλις εννέα μήνες μετά τη γέννηση του πρώτου μωρού της.

Instagram
Instagram

 

Γιατί μπορεί να θέλεις να κρύψεις την εγκυμοσύνη σου;

Το έχουμε δει σε πολλές επώνυμες - και φυσικά σίγουρα το έχουμε ζήσει με γυναίκες στην οικογένεια και στον κύκλο μας. Πολλές έγκυες περιμένουν να μπουν στο δεύτερο τρίμηνο της κύησης προτού αποκαλύψουν το νέο της εγκυμοσύνης τους. Οι λόγοι μπορεί να είναι διαφορετικοί για την κάθε γυναίκα, ωστόσο οι περισσότερες περιμένουν να περάσουν οι πρώτες εβδομάδες οι οποίες είναι πιο επικίνδυνες για παλίνδρομη κύηση ή αποβολή.  

Κάποιες άλλες γυναίκες μπορεί να μην αποκαλύπτουν την εγκυμοσύνη τους για επαγγελματικούς λόγους ή και για προσωπικούς, ενώ ορισμένες μπορεί να μην είναι ακόμη σίγουρες εάν θα ολοκληρώσουν ή θα διακόψουν την κύηση. 

Μπορείς, όμως, να κρύψεις μια εγκυμοσύνη; Και για πόσο;

Στις περισσότερες περιπτώσεις η εγκυμοσύνη μπορεί να "συγκαλυφθεί" μέχρι τον τέταρτο ή και τον πέμπτο μήνα. Το βάρος της γυναίκας πριν την εγκυμοσύνη παίζει ρόλο σε αυτό, σε αφού μια πολύ αδύνατη γυναίκα η κοιλίτσα θα φανεί πιο γρήγορα ενώ σε κάποια με περισσότερα κιλά θα "κρυφτεί" πιο εύκολα για μερικούς μήνες.

Τα ρούχα σε στρώματα και τα πιο φαρδιά μπλουζάκια που δεν εφαρμόζουν στην κοιλιά είναι ένας τρόπος να καλυφθεί η εγκυμοσύνη στην αρχή. Επίσης, εάν θέλεις να κρατήσεις την εγκυμοσύνη σου για σένα για όσο το δυνατό περισσότερο, τα φορέματα που κόβουν κάτω από το στήθος είναι μια καλή επιλογή ενώ να θυμάσαι ότι τα ρούχα εγκυμοσύνης είναι μεν πρακτικά, τα περισσότερα όμως έχουν σχεδιαστεί για να αναδεικνύουν και όχι για να κρύβουν την κοιλιά. 

Τέλος, όπως είναι λογικό, η εποχή του χρόνου βοηθάει. Αν είσαι τώρα έγκυος, τεσσάρων ή πέντε μηνών, με τα παλτό, τα φαρδιά πουλόβερ και τα σακάκια μπορείς να κρατήσεις μόνο για σένα αυτή την πληροφορία. Το καλοκαίρι αυτό θα είναι σίγουρα πιο περίπλοκο, ωστόσο τα φαρδιά και "αεράτα" φορέματα βοηθούν πολύ σε αυτό. 

Εγκυμοσύνη και αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες

Δεν είναι όμως μόνο η κοιλιά που προδίδει μια εγκυμοσύνη. Κάποιες αλλαγές στις συνήθειές σου μπορεί να την αποκαλύψουν από τις πρώτες εβδομάδες, ειδικά αν κάποιος από το περιβάλλον σου είναι πιο παρατηρητικός. Μπορεί να έκοψες τον καφέ, να άρχισες να παίρνεις ταπεράκι στη δουλειά με υγιεινό φαγητό, να έχεις αφήσει άβαφη τη ρίζα, αποφεύγεις εντελώς το αλκοόλ και αν κάπνιζες να το έκοψες μαχαίρι. Για να μην  αναφέρουμε τις αδιαθεσίες του πρώτου τριμήνου που μπορεί να σε κρατάνε κάποιες μέρες στο σπίτι...

Κατ' αρχήν, να θυμάσαι ότι αν δεν θέλεις να μοιραστείς το νέο της εγκυμοσύνης είναι δική σου επιλογή και κανείς δεν μπορεί να το επικρίνει. 

Στη συνέχεια μπορείς να σκεφτείς κάποιες εύκολες απαντήσεις για τις παραπάνω αλλαγές στην καθημερινότητα, όπως ότι κάνεις detox, ότι αποφάσισες να κάνεις δίαιτα και να κόψεις το τσιγάρο ή να αφήσεις τα μαλλιά σου να επιστρέψουν στο φυσικό τους χρώμα!

Σε κάθε περίπτωση, το πότε θα ανακοινώσεις την εγκυμοσύνη στον περίγυρό σου είναι μια δική σου απόφαση και θα το κάνεις όταν και όποτε νιώσεις εσύ έτοιμη!