Τα προϊόντα DUO στηρίζουν το έργο του Κέντρου Ζωής

H μάρκα DUO στηρίζει το Πρόγραμμα «Πρόληψη της λοίμωξης HIV σε μαθητές Β’-Γ’ Λυκείου», της μη κυβερνητικής, μη κερδοσκοπικής οργάνωσης του Κέντρου Ζωής.

Από τις 25 Ιουλίου έως και τις 7 Αυγούστου 2019, αγοράζοντας τα προϊόντα DUO, με έκπτωση -15% από τα καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, οι καταναλωτές συμβάλλουν στην ενίσχυση του Προγράμματος του Κέντρου Ζωής.

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων και η εκπαίδευση τους, για τη σημασία της χρήσης του προφυλακτικού, καθώς και η κινητοποίησή τους, προς αυτή τη στάση, είναι ο πρωταρχικός στόχος της εταιρείας. Σύμμαχός σε αυτή την προσπάθεια, τα τελευταία 5 χρόνια είναι το Κέντρο Ζωής, η μη κερδοσκοπική οργάνωση, για την υποστήριξη των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS.

Από την αρχή της λειτουργίας του, βασικός στόχος της Οργάνωσης, είναι η εκπαίδευση των πολιτών, σχετικά με το AIDS και η στήριξη των οροθετικών πολιτών, προκειμένου να μην ζουν σε ένα περιβάλλον απομόνωσης, φόβου κι εγκατάλειψης. Το Κέντρο Ζωής στηρίζοντας τους ανθρώπους που ζουν με HIV/ AIDS, προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες από άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, με απόλυτη εχεμύθεια και σεβασμό στο απόρρητο κάθε προσωπικής πληροφορίας, και χωρίς καμία διάκριση ως προς το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την εθνικότητά.

Tο DUO ως αρωγός στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων με απλές πράξεις, μεγάλης αξίας στηρίζει το έργο του Κέντρου Ζωής.

Στην Ελλάδα...

Το 17% των κοριτσιών και το 35% των αγοριών ηλικίας 15 ετών είναι σεξουαλικά ενεργά; (1)

1 στους 5 έφηβους λαμβάνει σεξουαλική εκπαίδευση από ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου; (2)

1 στους 2 έφηβους δεν χρησιμοποιεί προφυλακτικό κατά τη σεξουαλική του δραστηριότητα; (2)

100.000-150.000 αμβλώσεις γίνονται κάθε χρόνο, όπου 25.000 αυτών γίνονται από κορίτσια κάτω των 16 ετών, με 1 στις 2 έφηβες να μην έχει ενημερώσει ούτε τη μητέρα της; (2), (3)

Το 9.4% των νέων διαγνώσεων λοίμωξης HIV/AIDS κατά την τελευταία πενταετία (2013-17) έγινε σε εφήβους και νέους 15-24 ετών; (4)

Official site: www.sexipedia.gr

1)Inchley, J., Currie, D., Young, T., Samdal, O., Torsheim, T., Augustson, L., . . . Barnekow, V. (2016). Growing up unequal: gender and socioeconomic differences in young people’s and well-being. Health Behavior in School-aged Children (HBSC) study: international report from the 2013/2014 survey.(2) Παπαδημητρίου Σ.. (2017). Μαθήματα σεξουαλικής άγνοιας. https://insidestory.gr/article/sexoualiki-diapaidagogisi (3) Dr. Αργυράκης Κ. (2014). Πως να αντιμετωπίσετε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. https://www.iatropedia.gr/ygeia/pos-na-antimetopisete-mia-anepithimiti-egkimosini/34283/(4) Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (2018). Δελτίο επιδημιολογικής επιτήρησης της HIV/AIDS λοίμωξης στην Ελλάδα, 31-12-2017 (Τεύχος 32). ΚΕΕΛΠΝΟ: Αθήνα.